Nebezpečný muž na Orave. Dievčatká lákal do auta, vraj im ukáže psíka. Zachránil ich strach

Neznámy muž lákal malé dievčatá do auta. Povedal im, že im ukáže malého psíka. Jedno dievča sa nedalo oklamať, druhé do auta nastúpilo, ale pre zlý pocit z auta vyskočilo a utieklo. Muža už polícia vypátrala a zadržala.

polícia
Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Približne 25-ročný muž sa v Zázrivej pokúsil nalákať viacero dievčat do svojho auta. Dvom z nim povedal, že im ukáže malého psíka. „Sú to tretiačky, spolužiačky. Keď ich začal vábiť, spomínal psíka – vraj im ho ukáže. Jedna z nich nastúpila, no tá druhá zrejme vycítila nebezpečenstvo a ušla,“ povedala denníku Pravda žena zo Zázrivej.

Po úteku odpadla

Podľa ženy v poslednej chvíli dievča vyskočilo z auta a dalo sa na útek. „Z celej sily vraj utekala, mala obrovský strach. Domov ale nedošla, odpadnutú ju niekde vonku našla jej mamina,“ dodala. Dievčatko je momentálne v nemocnici, ale je v poriadku.

Obecný úrad prostredníctvom rozhlasu varoval miestnych pred možným nebezpečenstvom. Po dedine sa povráva, že muž je z Hornej Oravy z okresu Námestovo.

Muža zadržali

Ďalším deťom muž ponúkal, že ich odvezie domov z družiny „Zastavil sa pri nich s tým, že ich odvezie domov alebo čo. Na to mu však neskočili a išli si ďalej svojou cestou,“ povedal muž pre Pravdu.

Podobné prípady riešila polícia aj v okolí Žiliny. Na sociálnej sieti Facebook potvrdila, že polícia v Dolnom Kubína zadržala páchateľa v prípade poškodenej maloletej osoby 16. septembra.

„Dôslednou operatívno-pátracou činnosťou bol páchateľ stotožnený a následne zadržaný,“ uviedla polícia. Zároveň varovala pred dezinformáciami a potvrdila, že žiadne nebezpečenstvo pre maloleté osoby v oravskom regióne už nehrozí. Pre citlivosť prípadu bližšie informácie neposkytla.

Pozrite si reportáž zo 17. mája o deťoch a hrozbách.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok