Orange dosiahol významný míľnik: Vlastnú optickú sieť sprístupnil už 600 000 domácnostiam

PR článok
včera 09:32

Už 600 000 domácností na Slovensku môže využívať optickú sieť od Orangeu. Dosiahnutie tohto významného míľniku je dôležitou súčasťou dlhodobej stratégie spoločnosti, ktorá neustále rozširuje svoje fixné pokrytie a investuje do infraštruktúry s cieľom prinášať najspoľahlivejšie a najrýchlejšie internetové pripojenie na trhu.

Orange pridáva symetrický optický internet vhodný nielen pre hráčov
Foto: Pixabay

„Tento dôležitý moment, až 600 000 domácností pokrytých našou optickou sieťou, je dôkazom našich nepretržitých investícií a úsilia sprístupniť moderné digitálne služby čo najväčšiemu počtu domácností na Slovensku. S optickým internetom od Orangeu majú naši zákazníci k dispozícii stabilné, rýchle a bezpečné pripojenie, ktoré splní ich potreby pri práci, vzdelávaní aj zábave,“ uviedol Eric Maintenay, Chief Technical Officer spoločnosti Orange Slovensko.

Služby fixnej siete môže využívať 1,8 mil. domácností, pričom optická sieť je dostupná pre viac ako 1 200 000 domácností. Optické služby od Orangeu môžu využívať zákazníci v 600 181 domácnostiach v 70 mestách a optické služby poskytované prostredníctvom partnerských sietí sú dostupné pre 675 953 domácností v 779 mestách a obciach na Slovensku.

Výhody optickej siete od Orangeu

Internet cez optickú sieť od Orangeu ponúka domácnostiam nielen stabilitu bez výpadkov, ale aj naozaj vysoké rýchlosti, až do 1 Gbit/s. Vďaka tomu si zákazníci môžu bez obmedzení sťahovať filmy, hrať online hry, či surfovať po internete bez starostí o dátové limity. Ďalším benefitom je služba Online ochrana Doma, ktorá zabezpečuje, že pripojenie je nielen rýchle, ale aj bezpečné.

Internet a televízia až na 6 mesiacov zadarmo

Zákazníci, ktorí sa rozhodnú pre optický internet od Orangeu, môžu teraz využiť aj špeciálnu ponuku – internet s televíziou až na šesť mesiacov zadarmo. Po tomto období si obe služby budú užívať stále výhodne, už od 27 eur mesačne. Ponuka sa vzťahuje na všetkých zákazníkov, ktorí si aktivujú Stredný a vyšší optický internet spolu so Strednou a vyššou TV s viazanosťou na 24 mesiacov.

Pre zákazníkov, ktorí hľadajú len spoľahlivé internetové pripojenie a nepotrebujú televíziu, ponúka Orange možnosť získať až štyri mesiace internetu zadarmo pri aktivácii Stredného alebo vyššieho internetového balíka s viazanosťou na 24 mesiacov. Po skončení zvýhodneného obdobia si internet budú užívať od 16 eur mesačne. Táto ponuka platí ako pre optické pripojenie, tak aj pre 4G internet fLTE so zariadením Flybox alebo ODU/IDU.

Spoločnosť Orange neustále investuje do rozvoja optickej infraštruktúry, pričom sa sústredí na zvyšovanie dostupnosti nielen v mestách, ale aj na vidieku. Do konca roka 2024 plánuje Orange ešte viac rozšíriť pokrytie svojej optickej siete do ďalších oblastí, čím sa stane ešte dostupnejšou pre tisíce nových domácností.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok