Do štartu najväčšieho bežeckého maratónu zostávajú necelé tri dni. Najstarší účastník zabehne s vnukmi

Do najväčšej bežeckej udalosti na Slovensku už zostávajú necelé tri týždne. Počet bežcov Medzinárodného maratónu mieru sa drží minuloročného rekordu 17-tisíc. Najstarší účastník zabehne s vnukmi štafetový beh.

88ročný amatérsky športovec Jozef Štec má vitalitu a odhodlanie, aké mu môžu závidieť aj mladšie ročníky. Svoj prvý maratón zabehol v roku 1980. Do Košíc na polmaratón sa však potom vrátil až po 70-tke.

"Dvakrát som si dokonca odniesol víťazný pohár. Nakoniec som prišiel na tú myšlienku zainteresovať aj mojich vnukov a teraz posledné roky to beháme ako štafetu – Pradedo a vnuci. Súčasťou najstaršieho maratónu v Európe bude tento rok 17tisíc bežcov. Pomáhať im na trati budú vodiči a témpári, Tí zabezpečia, aby bežci dorazili do cieľa v čase, aký si sami určia. Už po druhý raz na seba túto úlohu prevzal aj Július Kaľavský," uviedol najstarší účastník MMM 2024 Jozef Štec.

"V takej obrovskej mase ľudí sa nájdu aj prekážky rodinné, zdravotné, pracovné, tak vyhodnotíme tieto odhlášky a ak to bude možné tak v piatok by sme ešte na jeden, dva dni registráciu mohli otvoriť. V rámci osláv 100-tého výročia založenia maratónu mieru pripravili organizátori pestrý 4týždňový program," uviedol Branislav Koniar, riaditeľ MMM.

"V sobotu zapálime olympijsky oheň, ktorý doputuje z Ďalekého grécka, z tých miest, kde sa legenda o maratónskom bežcovi zrodila," dodal riaditeľ.

Fanúšikov vytrvalostného behu čaká aj premiéra filmu Petra Kerekeša, vydanie známok či pamätnej 2-eurovky.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok