Kuriózny prípad z Česka: Protipovodňové zábrany najprv ukradli, potom ich z nudy rozoberali deti

včera 19:04

Česká obec hlási až dva problémy spojené s tamojšími protipovodňovými zábranami. Pred pár dňami časť z nich niekto odcudzil, potom ich demontovala skupina detí.

záplavy v česku.jpg
Foto: TASR/AP/Petr David Josek

V českej obci Písek sa v utorok odohral neobvyklý incident. Skupina detí vo veku 9 až 12 rokov sa rozhodla z nudy demontovať protipovodňové zábrany pri rieke Otava. O udalosti informuje český portál Novinky.cz.

Deti odstránili skrutky zabezpečujúce zábrany a následne ich hádzali do rieky. Na nevhodné správanie detí upozornili obyvatelia, ktorí privolali políciu. Presný počet detí v skupine nebol špecifikovaný.

Polícia na miesto dorazila a deti zadržala. Po zistení okolností boli deti odovzdané rodičom. V prípade, že by išlo o dospelé osoby, mohli by čeliť vážnym obvineniam z všeobecného ohrozenia, čo by viedlo k trestnému stíhaniu.

Dvojica prípadov

Polícia sa aktuálne zaoberá aj ďalším prípadom poškodenia protipovodňových zábran v meste Písek. K poškodeniu došlo v noci z 13. septembra na 14. septembra, keď neznámy páchateľ násilím poškodil približne päťdesiat spojov zábran na Topěleckej ulici.

Časť týchto spojov bola následne odcudzená. Spôsobená škoda bola vyčíslená na minimálne 10 000 Kč, čo je v prepočte približne 400 eur. Vyšetrovanie tohto prípadu naďalej prebieha.

Kriminalisti pokračujú v pátraní po páchateľovi, ktorý svojím konaním ohrozil bezpečnosť protipovodňového systému v oblasti.

Pozrite si reportáž o zdravotnom riziku spojenom so záplavami:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok