V Bratislave odstraňujú následky ničivého počasia. Nebezpečné sú najmä podmočené stromy

včera 12:12 , Aktualizované: včera 16:33

I keď to najhoršie, čo sa týka povodní, už máme za sebou, odstraňovanie následkov ničivého počasia stále pokračuje, čo napríklad v Bratislave komplikujú najmä vyvrátené a podmáčané stromy. V uliciach a parkoch je ich stále niekoľko desiatok.

Zamestnanci bratislavského komunálneho podniku sa už niekoľko dní ani nezastavili. Silný vietor a intenzívne dažde poškodili stromy v parkoch, lesoch, záhradách, ale aj na uliciach. 

"Pracujeme 24/7, čiže na tri smeny. Ale množstvo roboty pôsobí na zamestnancov, majú množstvo nadčasov, sú vyčerpaní." uviedol Robert Molnár, riaditeľ Komunálneho podniku Bratislavy.

Problémy nespôsobujú len už popadané a zničené stromy. Nebezpečné môžu byť aj tie, ktoré sú na pohľad stále zdravé. Pôda je totiž po intenzívnych dažďoch stále podmočená a hrozí, že viaceré stromy by ďalší nápor vetra nemuseli vydržať. 

"Mesto spolupracuje aj s arboristami, profesionáli zo životného prostredia chodia, monitorujú aj tieto podmáčané korene stromov či je to ešte bezpečné alebo nie." dodal.

"Ja by som chcel všetkých poprosiť ešte aby niekoľko nasledujúcich dní nechodili do lesov. momentálne tam všetka dostupná technika pracuje, aj napríklad na Partizánskej lúke." povedal Jakub Mrva, viceprimátor mesta Bratislava.

Bratislava sa pripravuje najmä na víkend. Magistrát očakáva, že ľudí do prírody pritiahne pekné počasie. 

Nebezpečenstvo pádu stromov však neplatí iba v Bratislave. Opatrnosť treba zvýšiť všade, kde v uplynulých dňoch intenzívne pršalo.

Pozrite si živý vstup našej redaktorky Veroniky Pancurákovej.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok