5G sieť od O2 mohlo ku koncu augusta využívať 81,4 % ľudí na Slovensku

PR článok
16.9.2024 15:06

O2 je uprostred modernizácie svojej sieťovej infraštruktúry spojenej nielen so zlepšením kvality signálu, ale aj rozširovaním pokrytia 5G technológiou.

O2
Foto:

• O2 sprístupnilo v posledných dvoch mesiacoch 5G signál v ďalších 194 obciach

• Celkovo je 5G sieť dostupná už v 1620 lokalitách Slovenska

• Modernizácia sieťovej infraštruktúry zostáva kľúčovou prioritou operátora

Kým začiatkom roka bola 5G sieť dostupná pre 70,1 % obyvateľov Slovenska, koncom augusta ju už mohlo využívať 81,4 % ľudí. Od začiatku tohto roka operátor pokryl až 611 nových miest a obcí a celkovo je 5G signál dostupný už v 1620 lokalitách Slovenska.

„V uplynulých mesiacoch sme na našej sieti ešte výraznejšie zamakali a zlepšili nielen pokrytie, ale aj jej kvalitu. Už teraz sa tak do našej najmodernejšej O2 siete môže pripojiť 8 z 10 ľudí, pričom na jej zlepšovaní pracujeme ďalej. Našim cieľom je, aby čo najviac ľudí na Slovensku mohlo užívať výhody najnovších technológií – najmä rýchlejšie a stabilnejšie dátové pripojenie,“ povedal Slavomír Pšenák, technologický riaditeľ O2.

Výhody 5G siete pre zákazníkov sú nesporné vo všetkých aspektoch – predovšetkým v stabilite a rýchlosti dátového pripojenia. Prechod na vyššiu rýchlosť znamená pre zákazníka ešte lepší užívateľský zážitok z dátovania, počúvania hudby či sledovania filmov a videí. Najnovšie technológie totiž umožňujú rýchlejší tok mobilných dát, a tým pádom aj využívanie mobilných aplikácií.

Pre využívanie 5G siete sa zákazník musí nachádzať v lokalite, v ktorej je dostupné pokrytie 5G sieťou. Zároveň platí, že k sieti sa môže zákazník pripojiť iba na zariadeniach, ktoré ju podporujú. Zo štatistík však vidno, že každý mesiac narastá počet zákazníkov s vhodným 5G zariadením, s ktorým si môžu naplno užiť výhody 5G siete. Podiel týchto zariadení v O2 sieti bol na konci júla 30,3 %. Ak zákazník potrebuje pomoc s výberom alebo nastavením správneho telefónu, môže navštíviť ktorúkoľvek z O2 predajní, kde mu konzultanti O2 ochotne poradia.

Všetky potrebné informácie o 5G sieti nájdu zákazníci na stránke www.o2.sk/5G

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok