Prerušili dodávky elektriny, evakuovali budovy. V Dolnom Rakúsku si povodne vyžiadali tri obete

16.9.2024 07:32 , Aktualizované: 16.9.2024 11:46

Výrazne stúpajú aj hladiny niekoľkých rakúskych riek. Pre vytrvalý dážď sa už vyliala z brehov napríklad rieka Wien v hlavnom meste. Nebezpečná situácia je okolo riek Kamp a Krems, ktoré sa vlievajú do Dunaja.

Pri záplavách v Rakúsku zomreli traja muži

Dvaja muži zomreli pri záplavách v Dolnom Rakúsku, oznámil dnes policajný hovorca v tejto rakúskej spolkovej krajine. Zomreli vo svojich domoch. Počet obetí súčasných povodní v Rakúsku tak vzrástol na tri.

Sedemdesiatročný muž prišiel o život v oblasti Sankt Pöltenu, o desať rokov starší senior zomrel v okrese Korneuburg, uviedol policajný hovorca Johann Baumschlager. Už cez víkend prišiel počas zásahu o život hasič v okrese Tulln.

Dolnorakúska hajtmanka Johanna Miklová-Leitnerová dnes upozornila, že situácia v regióne je naďalej kritická a dramatická a ľuďom hrozí nebezpečenstvo.

Obete hlásia aj iné krajiny

Záplavy, ktoré v posledných dňoch zasiahli strednú a stredovýchodnú Európu, si podľa dostupných správ v Rumunsku vyžiadali šesť mŕtvych, v Rakúsku troch, niekoľko obetí hlási tiež Poľsko. Česká polícia oficiálne potvrdila smrť jedného človeka, sedem ďalších osôb je nezvestných.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok