Generálna prokuratúra podala odvolanie voči rozsudku v neprospech Dušana Kováčika

12.9.2024 09:17

Generálna prokuratúra podala odvolanie proti rozsudku, ktorým bol bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik uznaný vinným v druhej korupčnej kauze, no nebol mu uložený ďalší trest.

Dušan Kováčik
Foto: TASR/Ján Krošlák

Informoval o tom Denník N a potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

„Prokurátor GP SR Bohdan Čeľovský podal včera odvolanie v neprospech obžalovaného D. K. na ŠTS proti výroku o treste. Prokurátor odvolanie zdôvodní až po doručení písomného rozhodnutia ŠTS,“ uviedla Tökölyová.

Rozsudok v druhej korupčnej kauze Dušana Kováčika padol na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici 3. septembra. Bývalý špeciálny prokurátor mal podľa obžaloby v roku 2016 v špeciálne upravenej knihe prijať 50 000 eur za to, že bude blokovať stíhanie v dvoch trestných veciach.

Samosudca Špecializovaného trestného súdu Dušana Kováčika uznal za vinného, od uloženia súhrnného trestu však upustil. Ako konštatoval, doterajší právoplatný trest, osem rokov väzenia a peňažný trest vo výške 100 000 eur, je podľa neho dostatočný.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik bol v máji 2022 právoplatne odsúdený v inej korupčnej kauze. Prípad sa týkal prijatia úplatku a vyzradenia informácií zo spisov.

Vo veci podal minister spravodlivosti Boris Susko odvolanie na Najvyšší súd SR. Minister zároveň rozhodol o prerušení výkonu trestu odňatia slobody Dušana Kováčika až do rozhodnutia súdu o dovolaní.

Pozrite si reportáž z 28. augusta 2024 o rozsudku pre Dušana Kováčika.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok