Taylor Swift vie, koho podporí v prezidentských voľbách. Svoje rozhodnutie oznámila na Instagrame

11.9.2024 12:50

Taylor Swift bude voliť Kamalu Harrisovú. Najväčšia popová hviezda súčasnosti ju označila za rozvážnu a nadanú líderku.

Taylor Swift má jasno v tom, koho podporí v prezidentských voľbách. Svoje rozhodnutie krátko pred skončením debaty oznámila na Instagrame. 

"V prezidentských voľbách v roku 2024 budem hlasovať za Kamalu Harrisovú a Tima Walza. Harrisovú volím, pretože to, čo presadzuje potrebuje bojovníka. Má pevnú ruku, je nadanou líderkou. V tejto krajine môžeme dosiahnuť oveľa viac, ak nás bude viesť pokoj a nie chaos," uviedla na soicálnom médiu.

Americkú hviezdu na Instagrame sleduje takmer 300 miliónov fanúšikov. Tých svojím rozhodnutím pravdepodobne neprekvapila. Už v minulosti totiž verejne podporila Joa Bidena. 

Taylor Swift pochádza z Pensylvánie, ktorá je pre víťazstvo vo voľbách jedným z kľúčových štátov. Jej príspevku sa potešil aj demokratický guvernér Pensylvánie. 

Speváčka k príspevku pripojila aj svoju fotografiu s mačkou. Vyhlásenie ukončila podpisom "bezdetná dáma s mačkou". Narážala tým na slová Trumpovho kandidáta na viceprezidenta. JD Vance týmto výrokom v minulosti kritizoval politikov Demokratickej strany.

Taylor Swift má vplyv najmä na prvovoličov a mladých, o ktorých povedala: "Ak sa rozhodnú do volieb ísť, budú voliť práve Kamalu Harrisovú a toho sa musí republikánska kampaň obávať."

Americká hviezda nie je jedinou celebritou, ktorá verejne podporila Kamalu Harrisovú. Urobili tak aj spevák John Legend či herec George Clooney. Naopak Trumpovi verí miliardár Elon Musk.

K podpore Taylor Swift sa medzičasom vyjadril aj Trumpov štáb. Podľa jeho hovorkyne je vyhlásenie speváčky ďalším dôkazom, že sa Demokrati stali stranou bohatých elít.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok