Slováci prehrali v úvodnom dueli Davisovho pohára s Nemeckom . Klein a Zelenay nestačili v debli na finalistov US Open

10.9.2024 10:07 , Aktualizované: 10.9.2024 15:10

Slovenskí tenisti prehrali v úvodnom dueli C-skupiny finálového turnaja Davisovho pohára s Nemeckom 0:3.

Klein
Foto: TASR/AP

Finalisti US Open zdolali Kleina a Zelenaya

O záverečný tretí bod pre výber kapitána Michaela Kohlmanna sa na harde v čínskom Ču-chaji postarali deblisti Kevin Krawietz s Timom Pützom, finalisti US Open zdolali pár Lukáš Klein, Igor Zelenay 7:5, 6:3.

V piatok o 8.00 SELČ nastúpia Slováci proti USA, v nedeľu o 4.00 SELČ ich čaká Čile. Najlepšie dva tímy z každej zo štyroch štvorčlenných skupín postúpia na novembrový finálový turnaj do Malagy.

Nemci odplatili Slovákom prehru 2:3 z baráže o účasť vo svetovej skupine z bratislavského NTC z roku 2004. V Číne uspeli napriek neúčasti troch rebríčkovo najvyššie postavených singlistov Alexandra Zvereva, Jana-Lennarda Struffa a Dominika Köpfera.

Úvodný zápas

Kleinovi nevyšiel úvod zápasu, keď hneď v prvom geme stratil podanie a nemecký ľavák sa po potvrdení brejku ujal vedenia 2:0. Martererovou silnou zbraňou bol forhend von z kurtu, jeho údery od základnej čiary mali optimálnu dĺžku.

V ďalších minútach si suverénne držal servis a úvodný set získal vo svoj prospech. Kleina nepustil ani k jedinému brejkbalu.

Druhé dejstvo

V druhom dejstve si obaja hráči suverénne vyhrávali podanie až do stavu 5:5. V jedenástom geme spravil Klein tri nevynútené chyby, čo Marterer využil a slovenskú dvojku brejkol. V ďalšej hre prehrával 30:40, no brejkbal odvrátil víťazným forhendom po čiare.

Následne získal aj ďalšie dva fiftíny a vybojoval pre Nemecko prvý bod. Vzájomnú bilanciu s Kleinom upravil na 3:2, pričom mu odplatil tohtoročnú prehru z kvalifikácie podujatia ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells.

Pozrite si reportáž z 8. septembra 2024 o Sabalenkovej na US Open.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok