Izrael zaútočil na utečenecký tábor v Gaze. Armáda tvrdí, že sa v oblasti nachádza hnutie Hamas

10.9.2024 07:15 , Aktualizované: 10.9.2024 07:32

Najmenej 40 ľudí zomrelo pri nočnom izraelskom útoku na utečenecký tábor na juhu Pásma Gazy a ďalšie desiatky utrpeli zranenia. Tvrdí to miestny úrad, spravovaný teroristickým hnutím Hamas. Izraelská armáda zas tvrdí, že zasiahla veliteľské centrum Hamasu.

Po útoku zostali na mieste krátery

Civilná ochrana v oblasti v utorok v skorých ranných hodinách stále pátrala po 15 nezvestných "po útoku na stany vysídlencov" v al-Mawásí v Chán Júnise, povedal pre AFP jej predstaviteľ Muhammad Mugajr. Zranených podľa neho previezli do najbližších nemocníc.

Zdroje z civilnej ochrany separátne uviedli, že po izraelskom útoku zostali na mieste rozsiahle krátery.

"Počas masakry v al-Mawásí v Chán Júnise zmizli pod pieskom v hlbokých otvoroch celé rodiny," uviedlo ministerstvo pre civilnú ochranu prostredníctvom svojho hovorcu.

Útok lietadla na Hamas

Izraelská armáda v utorok skoro ráno vo vyhlásení uviedla, že jej lietadlo "zaútočilo na vysokopostavených teroristov Hamasu, ktorí operovali z veliaceho a kontrolného strediska vo vnútri humanitárnej zóny v Chán Júnise".

Hamas naopak vo vyhlásení z utorka označil tvrdenia o prítomnosti jeho bojovníkov v spomínanej oblasti za "do očí bijúce klamstvo", píše AFP.

Oblasť al-Mawásí je Izraelom označená bezpečná humanitárna zóna, do ktorej utiekli tisícky Palestínčanov po spustení izraelského pozemného útoku na mesto Rafah na juhu palestínskej enklávy.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok