Boj o Biely dom: Trump považuje Harrisovú za komunistku. Ona ho prirovnala ku zločincovi, ktorý zneužíva ženy

9.9.2024 07:37

Prečítajte si výroky republikánskeho exprezidenta Donalda Trumpa o demokratickej kandidátke Kamale Harrisovej a naopak.

harrisová a trump.jpg
Foto: TASR/AP

Trump o Harrisovi

"Je to komunistka. Nie je to socialistka, je to do veľkej miery socialistka.... Otvorí hranice a umožní, aby do krajiny prúdili vrahovia, zabijaci a násilníci," povedal a dodal, že verí, že Biden v prípade zvolenia rýchlo odstúpi a odovzdá svoje právomoci viceprezidentke.

"Biden by nebol prezidentom ani dva mesiace. To je môj názor. Nevydržal by ani dva mesiace. Nie je toho mentálne schopný," tvrdí.

"Kamala ako hraničný komisár otvorila naše hranice a umožnila 20 miliónom nelegálnych prisťahovalcov z celého sveta, aby sa dostali do našej krajiny," kritizuje Trump.

"Nie sme pripravení na marxistického prezidenta a lživá Kamala Harrisová je radikálna ľavicová marxistka, a to je horšie," povedal to na zhromaždení v Charlotte 24. júla 2024 v Severnej Karolíne.

Rasová identita Harrisovej

"Vždy bola indiánskeho pôvodu, a to je to, čo presadzovala. Nevedel som, že je černoška. Až kým sa pred niekoľkými rokmi zrazu nestala černoškou a teraz chce byť takto označovaná. Ja rešpektujem všetko, ale ona zjavne nie," tento výrok povedal 31. júla 2024 na stretnutí s černošskými novinármi.

Harrisová označila Trumpove vyjadrenia o jej rasovej identite za jeho známe rozdeľovanie a neúctu.

"Pokiaľ ide o osobné útoky, som na ňu veľmi nahnevaný za to, čo urobila tejto krajine," vyjadril sa Trump opäť 15. augusta.

"Som na ňu veľmi nahnevaný za to, že využíva súdny systém ako zbraň proti mne a ďalším ľuďom. Trump následne dodal, že si myslí, že bude hroznou prezidentkou," dodal.

Harrisová o Trumpovi

"Zločinci, ktorí zneužívali ženy, podvodníci, ktorí podvádzali zákazníkov a ohýbali pravidlá vo svoj prospech. Takže poznám ľudí ako je Donald Trump."

V sídle svojho tímu 22. júla 2024 povedala, že ako prokurátorka mala do činenia so "všetkými druhmi" zločincov.

"Trump si chce vziať našu krajinu späť. Chceme žiť v krajine slobody, súcitu a právneho štátu, alebo v krajine chaosu, strachu a nenávisti," opýtala sa verejnosti dva dni potom Harrisová na zhromaždení v Milwaukee.

Na prejave zjazdu Demokratickej strany 22. augusta povedala, že by bolo mimoriadne vážne, ak by sa Trump vrátil do Bieleho domu. "Je v mnohých ohľadoch neseriózny človek," dodala.

Pozrite si archívnu reportáž z 8. septembra 2024 o tom, že dokonca Putin podporil jedného z amerických kandidátov na prezidenta.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok