VIDEO: Tajfún Yagi sa držal nad vietnamskou pevninou 15 hodín. Tri milióny ľudí odrezal od elektriny

8.9.2024 12:02 , Aktualizované: 8.9.2024 21:23

Najmenej 21 mŕtvych a 170 zranených. To je bilancia ničivého tajfúnu Yagi, ktorý spustošil severné územie Vietnamu. V súčasnosti už tajfún zoslabol na tropickú búrku a opustil územie krajiny.

Živel spôsobil, že viac ako tri milióny ľudí v severnom Vietname zostali bez elektriny. Najsilnejšia tohtoročná ázijská búrka sa pohybovala nad vietnamskou pevninou približne 15 hodín, kým zoslabla.

Najsilnejšia búrka v Ázii

Upozornenie na zoslabnutie vydal v nedeľu vietnamský meteorologický ústav. Varoval však pred naďalej trvajúcim nebezpečenstvom záplav a zosuvov pôdy, zatiaľ čo sa cyklóna presúvala na západ.

Jagi je dosiaľ najsilnejšia búrka, ktorá tento rok zasiahla Áziu a najsilnejšia búrka za niekoľko desiatok rokov, ktorá zasiahla Vietnam.

V sobotu zasiahol Vietnam a na severe krajiny vyvrátil tisíce stromov. Podľa štátnych médií dosiaľ zahynuli traja ľudia. Tajfún sa v piatok prehnal cez čínsku provinciu Chaj-nan, kde po jeho vyčíňaní hlásili dve obete na životoch a 92 zranených. Informujú o tom agentúry AFP a Reuters.

Pozrite si archívne video zo 7. septembra 2024 o začiatku najsilnejšej búrky v Ázii.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok