Ohavný zločin v Česku. Pracovník nemocnice znásilnil pacientku po narkóze, pristihla ho zdravotná sestra

7.9.2024 17:25

Šokujúci prípad rieši polícia na Vysočine. Pracovník trebíčskej nemocnice mal znásilniť pacientku po narkóze. K zločinu došlo minulý rok. Ohlásila ho zdravotná sestra, ktorá bola svedkom tejto hroznej udalosti.

Nemocnice Třebíč
Foto: Facebook/Nemocnice Třebíč

Využil jej bezbrannosť

Obeť utrpela posttraumatickú stresovú poruchu, čo je posudzované ako ťažká ujma na zdraví. Informuje o tom CNN Prima NEWS. Polícia prípad z Vysočiny kvalifikovala ako obzvlášť závažný zločin znásilnenia, mužovi tak hrozí až dvanásťročný trest väzenia.

Pracovník nemocnice zrejme využil bezbrannosť ženy, ktorá ležala na izbe po narkóze, uviedol Třebíčský denník. Obvinenie sa týka iba jedného prípadu. Či muž v minulosti už niečo podobné vykonal, zatiaľ vyšetrovatelia nedokázali.

Muža prepustili

Či to bol zdravotný brat alebo sanitár, nie je známe. Podľa tamojšieho námestníka hejtmana pre zdravotníctvo Vladimíra Novotného (SOCDEM) už ale v nemocnici nepracuje, pretože bol prepustený.

Ohlásením sestry sa najskôr zaoberali kriminalisti z okresu, pre závažnosť ale prípad prevzali krajskí kriminalisti. Kauza teda spadá pod brniansky krajský súd.

Pozrite si reportáž zo 6. septembra o bombových vyhrážkach v Česku.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok