Celá koalícia podľa Šutaja Eštoka akceptovala, že post šéfa NR SR patrí Hlasu. Klame, obvinila ho SNS

6.9.2024 13:58

Spor medzi Hlasom-SD a SNS sa zrejme prehlbuje. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok tvrdí, že koaličné strany sa už zhodli. SNS zase hovorí, že Smer-SD podporuje Andreja Danka.

šutaj eštok danko.jpg
Foto: TASR/František Iván, Jakub Kotian

Národná rada SR stále nepozná svojho právoplatného predsedu. Post dočasne zastáva Peter Žiga (Hlas-SD). Podľa koaličnej zmluvy pozícia pripadá Hlasu-SD, nárok si na ňu však robí aj SNS.

Rudolf Huliak (SNS) na štvrtkovej (5.9.) tlačovej besede povedal, že nového šéfa parlamentu si nevyberú ani na septembrovej schôdzi. Roman Michelko (SNS) zas v Téme na ta3 v piatok (6.9.) uviedol, že voľba prebehne v októbri.

Vnútorný konflikt v koalícii však je, ako nečakane deklaroval predseda Hlasu-SD a minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, už vyriešený. Informoval o tom na piatkovej tlačovej besede strany.

Všetky koaličné strany vraj akceptovali, že pozícia predsedu parlamentu patrí Hlasu-SD.

Obvinili ho z klamstva

Jej koaličný partner SNS však na tieto tvrdenia zareagoval negatívne. V tlačovej správe rozoslanej redakciám strana tvrdí, že slová Šutaja Eštoka nie sú pravdivé.

„Na koaličnej rade zaznela jasná podpora strany Smer-SD na pozíciu predsedu Národnej rady Slovenskej republiky Andreja Danka,“ uviedla hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

SNS dokonca tvrdí, že Hlas-SD má v rámci štátnej správy viac pozícií, než jej vraj prináleží podľa výsledku volieb.

„Hlas-SD má taký istý počet ministerstiev ako má strana Smer-SD, ktorý je víťazom volieb. Pri tvorbe koaličnej zmluvy strany Smer-SD a SNS ustúpili požiadavkám strany Hlas-SD. SNS vyjadruje ľútosť, že Hlas-SD do dnešnej doby nedokáže pochopiť, že získal pozíciu prezidenta Slovenskej republiky,“ povedala hovorkyňa a dodala, že národniari odmietli ponuku vymeniť post predsedu parlamentu za jedno z ministerstiev.

Pozrite si zostrih tlačovej besedy Hlasu-SD:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok