Bombovým hrozbám čelí už aj cirkev, Bober to odsudzuje. Polícia prehľadávala košický Dóm sv. Alžbety

6.9.2024 09:58 , Aktualizované: 6.9.2024 13:48

Po školách prišla na rad už aj cirkev. Obdržala výhražný mail, policajti museli prehľadať dóm v Košiciach. Hrozbu nepotvrdili.

Dnes ráno dostala cirkev výhražný email, v ktorom neznámy páchateľ hrozil bombovým útokom na Dóm sv. Alžbety v Košiciach. Na sociálnej sieti o tom informoval profil Polícia SR - Košický kraj.

Obsah emailu bol podobný ako v predchádzajúcich dňoch, keď boli vyhrážky adresované školám po celom Slovensku.

Polícia okamžite reagovala a na miesto boli vyslané hliadky. Katedrálu zabezpečili policajti, pričom situáciu monitoroval aj špeciálne vycvičený psovod so služobným psom na vyhľadávanie výbušnín.

„Spolu so zástupcami cirkvi Policajný zbor ostro odsudzuje takéto vyhrážanie sa útokmi na kostoly,“ uviedol profil košickej polície.

Policajti dóm prehľadali, no hrozba výbušniny sa nepotvrdila. "Dôkladnou prehliadkou sa prítomnosť žiadnej výbušniny nepotvrdila," informovala košická krajská polícia. Policajti však naďalej ostávajú v teréne a okolie katedrály budú monitorovať.

Pozrite si reportáž o bombových hrozbách na školách:

Bober to odsudzuje

Bombové hrozby týkajúce sa Dómu sv. Alžbety, ako aj viacerých škôl na Slovensku odsúdil predseda Konferencie biskupov Slovenska a košický arcibiskup metropolita Bernard Bober. "Odsudzujem tento čin namierený na veriacich, ktorí sa zhromažďujú k modlitbe, ako aj na naše deti, rodičov a pedagógov. Vážme si mier a neohrozujme sa navzájom podobnými činmi ani slovami," uviedol Bober.

Potvrdil, že pre nahlásenú bombovú hrozbu evakuovali v piatok ráno priestory Dómu sv. Alžbety. Poukázal aj na to, že bombovým atentátom sa v uplynulých dňoch vyhrážali viacerým školám na Slovensku.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok