Autorom dokumentu na odvolanie Šimečku má byť šéf SIS. So synom využívame rovnaký softvér, reaguje Gašpar

5.9.2024 16:14 , Aktualizované: 5.9.2024 18:25

Vlastnosti dokumentu ukazujú, že autorom návrhu na odvolanie Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu je Pavol Gašpar. Jeho otec, Tibor Gašpar, hovorí o využívaní rovnakého programu.

Šimečka situáciu považuje za škandál a podľa neho je to dôvod na okamžité odvolanie Gašpara.

Príslušné dokumenty sú zverejnené na stránke NR SR.

Šimečka odvolanie dokument Foto: PS Šimečka odvolanie - dokument

"Ide o priame zapojenie tajnej služby do politického boja proti opozícii. A úplne to dokresľuje výrok Pavla Gašpara, že chápe obavy opozície z jeho menovania do čela SIS. Ide o útok na deľbu moci v štáte a na samotné princípy demokracie. Pavol Gašpar na svojom mieste po tomto škandále nemôže zostať, a poslanci Smeru a SNS musia svoju spoluprácu na tomto čine vysvetliť," reaguje na situáciu Šimečka.

Tibor Gašpar: Keby to písal môj syn, bol by som naň hrdý

Ku kauze sa na Facebooku vyjadril predseda výboru Národnej rady pre obranu a bezpečnosť a poslanec za stranu Smer-SD Tibor Gašpar, otec Pavla Gašpara.

Vo videu spomína, že Šimečka prišiel zo závažným odhalením.

"Zistil, že používam nie čierny, nezákonný softvér, ale softvér, ktorý zakúpil môj syn pred niekoľkými rokmi a softvér, ktorý má niekoľko inštalácií. Hovorím o softvéri Microsoftu Office. Preto sa objavili niektoré identifikačné údaje viažuce sa k môjmu synovi," hovorí.

Dodáva, že by ten návrh písal jeho syn, bol by na neho hrdý, "pretože je napísaný dobre". "Ja sa cítim natoľko svojprávny, že by som vedel o vašich dôvodoch na odvolanie rozprávať aj z hlavy niekoľko hodín," uzatvára Gašpar.

Pavol Gašpar ponúka rovnaké vysvetlenie

K veci podal vysvetlenie aj jeho syn Pavol Gašpar: „V rámci rodiny máme zakúpenú licenciu Microsoft Office, ktorá je určená na viac zariadení. Jedno z týchto zariadení používa môj otec Tibor Gašpar, ktorý je predkladateľom tohto návrhu. Je preto logické, že vo vlastnostiach dokumentu ako autor dokumentu je uvedený vlastník licencie, čiže ja,“ reagoval riaditeľ tajnej služby. Upozornil na na to Denník N.

Pozrite si krátky zostrih z tlačovej besedy Rudolfa Huliaka a Gašpara o odvolaní šéfa PS.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok