Kuffove šovinistické výroky vyústili v nohavicový protest. Poslanec má problém s tým, čo nosia ženy na sebe

4.9.2024 20:53

Čo mesiac, to nová kauza. Politik Štefan Kuffa tentokrát čelí kritike za výroky smerované kolegyniam. Prekážalo mu, že nosia nohavice či príliš krátke alebo farebné šaty. Problém videl aj v pridelení pracovných pozícií.

Štefan Kuffa
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Kto má nosiť nohavice?

Štátny tajomník ministerstva životného prostredia Štefan Kuffa, nominant Slovenskej národnej strany (SNS), opäť čelí ostrej kritike po zverejnení kontroverzných výrokov z čias jeho pôsobenia na ministerstve kultúry.

Podľa svedectva, ktoré priniesol Denník N, Kuffa urážal ženské kolegyne na základe ich oblečenia, najmä nohavíc, pričom vyjadril názory, že niektoré pracovné pozície by mali zastávať výlučne muži.

Na článok upozornil český spravodajský portál Novinky.cz.

Príliš krátke aj veľmi farebné

Kuffa, ktorý sa stal námestníkom ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej po minuloročných parlamentných voľbách, mal opakovane kritizovať ženy za nosenie nohavíc a vyjadrovať sa nevhodne aj k šatám, ktoré považoval za príliš krátke alebo farebne nevhodné.

Situácia sa vyhrotila natoľko, že zamestnankyne ministerstva sa začali sťažovať priamo u ministerky. Kuffa nakoniec na ministerstve vydržal len 34 dní a bol preložený na ministerstvo životného prostredia.

Kuffa na seba upozornil aj v auguste, keď prerušil divadlené predstavenie v Malej Frankovej:

Nohavicový protest

Reakcie na tieto informácie na seba nenechali dlho čakať. Opozičná poslankyňa Vladimíra Marcinková (SaS) vyzvala ženy, aby na znak protestu proti šovinistickému správaniu nosili nohavice.

Jej výzva na Instagrame sa rýchlo rozšírila a vyvolala vlnu solidarity.

„Ženy tvoria 51 percent populácie tejto krajiny. Nezľakneme sa vás. Robíte nás silnejšími,“ uviedla Marcinková v reakcii na Kuffove výroky.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok