Bol kráľom parketu, dnes stojí na čele Ukrajiny. Zelenského tanečná partnerka už vtedy videla budúceho lídra

5.9.2024 05:45

Volodymyra Zelenského dnes svet pozná ako prezidenta krajiny, ktorá sa bráni ruskej agresii. No pred necelými 20 rokmi to bol mladý herec, ktorý vyhral tanečnú súťaž. Jeho vtedajšia tanečná partnerka už vtedy u neho videla vlastnosti lídra.

Zelenskyj tanečnica
Foto: reprofoto/Instagram/alena_shoptenko

Mladý herec v šou

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa ešte pred vstupom do politiky objavil v prvej ukrajinskej sérii populárnej televíznej šou "Tanec s hviezdami".

V roku 2006, ako 28-ročný komediálny herec, tancoval po boku 17-ročnej Aleny Shoptenkovej, ktorá dnes patrí medzi uznávané choreografky.

Ich spolupráca sa rýchlo premenila na silné partnerstvo na tanečnom parkete, čo im nakoniec prinieslo víťazstvo v súťaži.

O jej spoluúčinkovaní s terajším ukrajinským prezidentom prehovorila pre server Obozrevateľ.

Prejavoval vlastnosti lídra

Shoptenková, ktorá v súčasnosti žije vo Viedni po tom, čo utiekla pred vojnou na Ukrajine, na spoločné tréningy so Zelenským spomína s úctou.

Vo svojom prvom verejnom rozhovore od ruskej invázie v auguste 2023 zdôraznila, že už vtedy videla u Zelenského vlastnosti, ktoré dnes prejavuje ako líder národa.

Choreografka spomenula, že ich tanečná spolupráca bola úspešná aj vďaka jeho neústupnosti a odhodlaniu, vlastnostiam, ktoré si zachoval aj v čase vojnového konfliktu.

Do Kyjeva sa vráti

Návrat do Kyjeva, ktorý prvýkrát navštívila po invázii na jar 2023, bol pre ňu emotívnym zážitkom, najmä keď počas jej pobytu znovu začali ruské raketové útoky.

Aj napriek tomu, že teraz žije v zahraničí, je pevne rozhodnutá vrátiť sa do svojho rodného mesta po skončení vojny. "V Kyjeve chcem prežiť svoju starobu," napísala na sociálnych sieťach, kde zverejnila aj choreografické video na počesť 1 541. výročia založenia mesta.

Pozrite si reportáž z 27. augusta o Zelenského pláne na ukončenie vojny.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok