Tragédia na škole v americkej Georgii. Streľba si vyžiadala štyri životy a zranila 9 ľudí, strelca zatkli

4.9.2024 19:11 , Aktualizované: 5.9.2024 12:34

Pri stredajšej streľbe (4. 9.) na strednej škole v americkom štáte Georgia prišli o život štyria ľudia a 9 osôb utrpelo zranenia, informuje o tom Reuters. Podozrivého polícia zadržala.

Nepokúšajte sa prísť do školy

Škola sa nachádza v blízkosti mesta Winder, približne 70 kilometrov severovýchodne od Atlanty.

"Približne o 9.30 h. (15.30 SELČ) sme prijali prvý telefonát, že v areáli školy sa pohybuje aktívny strelec," povedala okresná šerifka Jud Smithová.      

Americké média informovali, že škola odoslala rodičom žiakov správu o uzávere zariadenia v dôsledku streľby. "Na mieste sú bezpečnostné zložky. Nepokúšajte sa teraz prísť do školy, príslušníci pracujú na zaistení miesta," písalo sa v správe.

O streľbe informovali aj amerického prezidenta Joea Bidena.    

Na záberoch miestnej televíznej stanice vidno sanitky v areáli školy a veľký počet vozidiel zaparkovaných okolo nej.

Streľby na školách sú v USA pomerne častým javom. AFP pripomína, že približne tretina dospelých vlastní strelnú zbraň a regulácia držby zbraní je slabá.

Strelca konfrontovali

Šerif okresu Barrow Jud Smith uviedol, že strelca, ktorý bol ozbrojený poloautomatickou puškou typu AR, rýchlo konfrontovali zástupcovia pridelení do školy a že podozrivý okamžite padol na zem a vzdal sa.

Po zatknutí podozrivý hovoril s vyšetrovateľmi, ktorí sa domnievajú, že konal sám, ale odmietli povedať, či vedia, čo ho motivovalo.

Pozrite si reportáž z 22. júna:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok