Liga národov: Slovenskí futbalisti v role favorita. Nová sezóna sa začína v Talline

4.9.2024 14:13

Slovenskí futbaloví reprezentanti sú pred začiatkom nadchádzajúceho ročníka Ligy národov opäť v pozícii najväčšieho favorita skupiny a čaká sa od nich priamy postup.

Slovensko sa postaví Estónsku

Sezónu 2024/25 začnú vo štvrtok v Talline proti Estónsku, obe krajiny sa stretli naposledy v roku 2005. Zverenci trénera Francesca Calzonu chcú ísť naspäť do B-divízie, z ktorej vypadli v roku 2020.

Talian doviedol tím k najlepšiemu výsledku na veľkom turnaji vôbec, keď so Slovákmi postúpil do osemfinále majstrovstiev Európy. Teraz musia kvalitu potvrdiť aj v konkurencii Švédska, Azerbajdžanu a spomínaného Estónska.

„Teším sa, je to nová sezóna v reprezentácii. Možno nás čakajú súperi, ktorí nie sú takí úspešní. Sme síce papierovo lepší tím, ale ja si myslím, že to treba potvrdiť na ihrisku. To je náš cieľ,“ povedal stredopoliar László Bénes. Pre jeho tím to bude prvý zápas od osemfinále, v ktorom „Sokoli“ takmer vyradili Angličanov. Tí nakoniec vyhrali 2:1 po predĺžení.

Očakávania sú stále vysoké

S Estónskom odohrali Slováci len dva vzájomné zápasy v rámci kvalifikácie na MS 2006, ktoré vyhrali 2:1 (v) a 1:0. „Očakávania sú stále vysoké, keďže máme dobré mužstvo, dobrý tím. Odkedy máme nového trénera, začali sme hrať dobrý futbal, aj sme to ukázali na Eure. Na tie výkony treba nadviazať a verím tomu, že všetci sme sem prišli dobre naladení a pripravení,“ zhodnotil Bénes.

Tri dni po dueli v Talline sa Slováci predstavia v Košiciach proti Azerbajdžanu. S týmto súperom majú väčšie skúsenosti, keďže bol spolu v skupine aj v predošlej edícii LN - prvý zápas v Baku vyhrali hostia 1:0, v odvete nestačili na súpera 1:2. Slováci vtedy skončili na treťom mieste s trojbodovým mankom na zakaukazský štát. Prvý zápas Slovenska je na programe vo štvrtok o 20.45 SELČ, proti Azerbajdžanu nastúpia v nedeľu o 18.00 h.

Pozrite si reportáž z 2. septembra 2024 o Lige majstrov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok