Pápeža čaká v Ázii náročný program. Cesta preverí jeho zdravie, z Talianska nevycestoval už rok

Historická cesta do Ázie. Pápež František začal doteraz najväčšiu cestu v rámci svojho 11-ročného pontifikátu. Témou je porozumenie medzi jednotlivými náboženstvami a tiež ochrana prírody.

Pápež začal svoje ázijské turné v Indonézii. Na letisku v Jakarte ho privítali aj deti oblečené v tradičnom odeve. Hlavnou témou v tejto najľudnatejšej moslimskej krajine na svete bude pravdepodobne medzináboženský dialóg. Navštíviť by mohol aj Tunel priateľstva, ktorý spája najväčšiu jakartskú mešitu s katolíckou katedrálou.

Cesta preverí pápežovo zdravie

"Som veľmi dojatá a zároveň hrdá, pretože sme v moslimskej krajine a stále nás navštevuje pápež, hlava katolíckej cirkvi," povedala indonézska rehoľná sestra Maria Celine.

Z Indonézie sa pápež presunie do Papuy Novej Guiney, kde bude hovoriť najmä o ochrane klímy a globálnom otepľovaní. Pontifik navštívi aj Východný Timor, ktorý je jedinou krajinou v rámci jeho zastávok, kde žijú vo väčšine katolíci. Cestu zakončí v Singapure. 

Náročná cesta zároveň preverí zdravie 87-ročného pápeža, ktorý rok nevycestoval z Talianska. V posledných rokoch ho trápili viaceré zdravotné problémy. Sprevádzať ho bude aj tím lekárov. Do Vatikánu by sa mal vrátiť až 14. septembra. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok