Anketou chcú motivovať aj finančne podporiť. Dobrovoľní hasiči dostanú ocenenie za svoju prácu

Dobrovoľní hasiči dostanú ocenenie za svoju prácu. Cieľom ankety je materiálna a finančná podpora dobrovoľných hasičov, ale aj získanie nových členov. Porota posúdi zásahy, ktoré sa udiali vlani.

Pomáhajú mestám, obciam aj celej republike. Robia to na úkor vlastného času a rodiny. 

"Dobrovoľní hasiči sú tu preto, aby pomáhali v nešťastnej núdzi svojim občanom, svojim mestám, no a toto robia pre to, aby sme sa tu všetci cítili bezpečne na tom našom Slovensku," povedal prezident Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Jozef Smolinský.

Dobrovoľných hasičov má motivovať, ale aj finančne podporiť, anketa Dobrovoľní hasiči roka. Záštitu nad podujatím prevzali rezorty vnútra, financií aj hospodárstva.

"Táto anketa je na to, aby sa trošku zviditeľnili a boli ocenení tí najlepší, ktorí takto pomáhajú spoluobčanom," uviedol prezident Hasičského a záchranného zboru Adrián Mifkovič.

Anketa ako motivácia

"Nie je to iba dobrovoľné hasičstvo a zásah pri rôznych akciách, kde zasahujú naši profesionálni hasiči, ale je to aj práca s mládežou. Chcem sa im aj v mene Slovenska a ministerstva vnútra poďakovať," vyjadril sa minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

"Som veľmi rád, že po 14 rokoch v ČR táto anketa začala aj na Slovensku. Máme veľkú podporu zo strany ministerstiev aj médií," uviedol predseda SF-DHR SK, podpredseda poroty Radomír Čech.

Dobrovoľné hasičské zbory sa môžu prihlasovať do 15. januára. 

"Hodnotiť sa bude obdobie od januára do 31. decembra 2024. Hlavnými kritériami sú vykonanie profesionálneho zásahu, vykonávanie prevencie v mestách a obciach a výchova mládeže," vysvetlil Smolinský.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok