Otrasný prípad z Austrálie: Muž sa priznal k zneužívaniu detí, prípadov bolo vyše 300

2.9.2024 09:13

Austrálčan Ashley Paul Griffith na súde vyslovil slovo "vinný" a priznal sa k tým ku stovkám prípadom násilia na deťoch.

sudcovské kladivo.jpg
Foto: Profimedia

Bývalý pracovník v zariadeniach pre starostlivosť o deti sa dnes na súde v Brisbane priznal k 307 prípadom násilia páchaného na deťoch. 46-ročný Ashley Paul Griffith počas svojho pôsobenia v Austrálii a v talianskej Pise v rokoch 2007 až 2022 ublížil desiatkam detí a niekoľko z nich znásilnil, uviedol denník The Guardian.

Súd začal dnes ráno čítaním všetkých 307 trestných činov, ktoré trvalo viac ako dve hodiny. Zaplnená súdna sieň si zoznam vypočula, v niektorých prípadoch so slzami v očiach. Griffith prišiel v pruhovanom tričku a jediné, čo povedal, bolo „vinný“, a odmietol akýkoľvek ďalší komentár.

Stovky prípadov

Zoznam obsahuje 190 prípadov nezákonného a neslušného zaobchádzania s dieťaťom mladším ako 12 rokov, ktoré mal v starostlivosti, 28 prípadov znásilnenia alebo 67 prípadov výroby, držania a distribúcie materiálu na zneužívanie detí.

Podľa polície sa Griffith všetkých týchto trestných činov dopustil v čase, keď sa staral o deti vo svojej starostlivosti. Mal všetky potrebné kvalifikácie na prácu s deťmi. Polícia ho zatkla v októbri 2022. 9. septembra sa Griffith opäť postaví pred súd, ale zatiaľ nie je jasné, kedy padne rozsudok.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok