Nezvyčajná lahôdka: Maďarská zmrzlináreň láka chuťami guláša či klobásy, zákazníci si ich nevedia vynachváliť

2.9.2024 05:00

Tri kopčeky klobásy, alebo skôr jedna s príchuťou bolonských špagiet? Zmrzlináreň v Maďarsku spôsobila toto leto senzáciu, keď zverejnila netradičné príchute chladivej pochúťky, informuje agentúra AFP.

Zmrzlina
Foto: X/Jacaranda News

"V polovici júla sme testovali zmrzlinu s príchuťou piva a zemiakových lupienkov, aby sme rozšírili ponuku. Zákazníci boli ohromení," povedal Róbert Reinhardt, manažér zmrzlinárne v maďarskom meste Tatabánya, asi 65 kilometrov západne od Budapešti.

Pre milovníkov guláša aj zmrzliny

Po tom, ako dostal manažér bláznivé objednávky od pobavených používateľov internetu, sa pustil do práce a vytvoril najrôznejšie recepty založené na miestnych jedlách, ako je guláš alebo kura na paprike. V ponuke sú aj medzinárodné recepty, napríklad miešané vajíčka so slaninou alebo cestoviny s omáčkou Carbonara.

"Nie je to len vtipný marketingový nápad. Uvedomil som si, že vieme vytvoriť veľmi dobré chute," hovorí s úsmevom štyridsaťštyriročný šéf podniku. Dusené vnútornosti, mleté mäso aj uhorky? Tí, ktorí hľadajú v ponuke niečo osviežujúce, si prídu na svoje.

Zmrzlinové recepty oslovia aj najmladších: desaťročný maškrtný Zétény Kiss špúli pery, keď ochutnáva šišku. Jeho otec Krisztián Kiss by sa do zmrzlinárne nevybral zámerne, ale počas návštevy týchto končín museli nový fenomén vyskúšať.

Obrovský záujem zaskočil majiteľa

Návštevníčka Ildikó dostala zadarmo vzorku, aby ochutnala desať príchutí, a až potom si vybrala. "Pre mňa to bude paradajková polievka, ovčí syr s kôprom a vyprážaný syr," usmieva sa a už teraz plánuje, že sa vráti a opäť ochutná tieto "prekvapivé", ale výborné zmrzliny.

"Sme trochu šokovaní a stále hľadáme nových zamestnancov, pretože sme nečakali takú explóziu záujmu," hovorí Ena Reinhardtová, ktorá zmrzlináreň vedie spolu s manželom. Spokojní majitelia, ktorých obchod je stále plný, dúfajú, že si získajú verných zákazníkov.

Vydarená stávka

Médiá sú plné ich výtvorov, v dobrom aj zlom. Aj na sociálnych sieťach sa názory rôznia. Niektorí používatelia ich opisujú ako "nechutné" a "dobré len pre silné žalúdky". Nevadí, stávka vyšla: videá, ktoré zmrzlináreň zverejňuje na sociálnej sieti Tiktok, majú desaťtisíce až milión videní. V krajine s desiatimi miliónmi obyvateľov je to mimoriadny úspech.

S cenou 500 forintov (1,30 eur) za kopček sa predaj oproti minulému letu viac ako strojnásobil a zdá sa, že plány na otvorenia druhej predajne sú na dobrej ceste.

Pozrite si archívnu reportáž o hygiene v zmrzlinárňach z 25. augusta 2024:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok