Požiar nad Pohorelou je uhasený. Miesto preberajú lesníci, hasiči budú lokalitu naďalej monitorovať

1.9.2024 10:18 , Aktualizované: 1.9.2024 18:26

Požiar lesa nad obcou Pohorelá v okrese Brezno sa hasičom v nedeľu popoludní podarilo po dvoch dňoch zlikvidovať. Pre prípad potreby na mieste ponechávajú vytvorené dopravné vedenie. INformovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková.

hasiči požiar Pohorelá les technika
Foto: TASR/HaZZ

Na mieste požiaru od nedeľného rána zasahovalo vyše 20 profesionálnych hasičov s desiatimi kusmi techniky, 18 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí i zamestnanci štátneho podniku Lesy SR.

"Prebiehalo monitorovanie miesta požiaru a dohľadávanie skrytých ohnísk termokamerou a dronom a následne boli miesta zalievané vodou. V tejto činnosti pokračovali do 17.00 h, keď bola nahlásená likvidácia požiaru," priblížila Zeleňáková.

Požiarisko preberajú lesníci

V lokalite v súčasnosti prebieha už len balenie vecných prostriedkov a odovzdávanie požiariska štátnym lesníkom. Pre prípad potreby hasiči na mieste ponechávajú vytvorené dopravné vedenie.

Požiar nad obcou Pohorelá sa rozhorel v piatok (30. 8.) popoludní. Zasiahnutá bola oblasť lesa v nedostupnom teréne v oblasti vrchu Orlová. V lokalite v sobotu (31. 8.) zasahoval vrtuľník Ministerstva vnútra SR i dva vrtuľníky rezortu obrany.

Pozrite si reportáž o hasení požiaru z 31. augusta 2024:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok