Nitra sa lúči s letom vo veľkom štýle: Festival Rubicon pozval najzvučnejšie mená slovenskej a americkej rapovej scény

31.8.2024 16:34

O niekoľko dní sa začína škola a mládež má poslednú možnosť užiť si leto. V Nitre preto pripravili rozlúčku s prázdninami. Organizátori usporiadali festival, na ktorý pozvali najzvučnejšie mená slovenskej, ale aj americkej rapovej scény.

Separ, Pil C, Kontrafakt, Tyga či Quavo. Staršej generácii tieto mená možno nič nehovoria, no pre mnohých mladých sú ikonami. Na sociálnych sieťach majú desiatky miliónov fanúšikov. 

"Ja sa tie texty snažím robiť v reči aby tomu tí mladí rozumeli v tom čo som ja vyrastal a tak aby to chápali. Ja sa najviac teším na všetkých pretože všetci z toho sú tí, ktorých počúvam aj v aute," uviedol člen skupiny DMS raper Separ.

Slovenskí interpreti sa veľkými americkými menami nenechali vôbec zahanbiť. 20-tisíc ľudí si prišlo do Nitry užiť ich koncerty a rozlúčiť sa tak s letom. 

"Čakal som, že to bude kľudnejšie kvôli tým veľkým americkým menám ale príde mi, že sme dostali z ľudí maximum.," povedal člen skupiny Kontrafakt raper Ego.

"Ja už som zažil, že vystupoval Kontrafakt a po nás išiel nejaký veľký americký interpret a veľa ľudí odišlo, čo je logické, lebo si idú ten slovenský rap," dodal raper člen skupiny Kontrafakt Rytmus.

Interpreti mali špecifické požiadavky

S prípravami festivalu neboli žiadne veľké problémy. Niektorí interpreti však mali veľmi špecifické požiadavky. 

"Vegánsky burger, 64 chicken wings, a šesť metrov široké a dva metre vysoké zrkadlo. Včera nám Tyga zahlásil večer, že chce pristáť v Nitre, tak som sa ho spýtal, že kde v Nitre? Lebo my tu máme také malé letisko ale on má veľký Boeing, tak som ho otočil rovno," uviedol organizátor festivalu Hugo Varg.

Organizátori potvrdili, že festival bude pokračovať aj v najbližších rokoch.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok