Vlani sa pokúsil preplávať do Ruska, teraz lúpil v kvetinárstve. Košičan sa opäť ocitol vo väzení, tentoraz na Slovensku

29.8.2024 12:40

Minulý rok sa preslávil tým, že v neopréne a so záchranárskym kolesom preplával z Estónska do Ruska. Tam ho zadržali ruskí pohraničníci a hrozil mu niekoľkoročný pobyt za mrežami. Napokon vyviazol len s pokutou približne 200 eur. Po novom sa však za mrežami ocitol aj na Slovensku.

Dizajn bez názvu (14).png
Foto: Ministerstvo vnútra SR, X / NEXTA

Päťdesiatsedemročný Košičan Ján Mazák sa opäť vyznamenal. Po tom, čo si na chvíľu vyskúšal ruské väzenie, okúsil aj to slovenské. Čelí totiž obvineniu zo zločinu lúpeže, spáchanej závažnejším spôsobom, teda so zbraňou, informuje denník Korzár. Za mrežami mu hrozí sedem až 12 rokov.

Lúpež v kvetinárstve

Mazák v piatok lúpil v košickom kvetinárstve. Predavačke k bruchu priložil nožík. "Keďže sa predavačka začala brániť, Ján ju chytil za ruku a aj napriek odporu sa nôž snažil priložiť k jej krku," píše Korzár.

Žene mal potom prikázať, aby otvorila pokladňu, pričom celý čas držal v ruke nôž a čakal, kým predavačka vložila peniaze do jeho igelitky. 

"Keď predavačka urobila, o čo ju žiadal, prikázal jej, aby nekričala a z miesta odišiel. Majiteľke kvetinárstva vznikla škoda približne 250 eur," dodal denník.

Vypovedať odmietol

Mazák sa v pozícii podozrivého k skutku priznal. Nôž nepovažoval za zbraň, poprel aj to, že by predavačku ohrozoval na živote. Keď však bolo voči nemu vznesené obvinenie, spáchanie skutku nepriznal a vypovedať odmietol.

Košičan priznal, že posledné dni žije na ulici. "Prokuratúra podala na súd návrh na vzatie obvineného do väzby. Zdôvodnila ho obavou, že sa pokúsi o útek, keďže mu hrozí vysoký trest, a tiež z dôvodu, že ide o osobu bez domova, ktorá migruje z miesta na miesto," píše Korzár. 

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok