Hlavným problémom sú mikrofóny. Televízna debata Trumpa a Harrisovej je ohrozená

27.8.2024 12:46

Televízna debata Donalda Trumpa a Kamaly Harrisovej je ohrozená. Tímy oboch kandidátov sa totiž nevedia zhodnúť na podmienkach, za akých by sa mal rozhovor konať. Hlavným problémom je otázka, či by mali byť mikrofóny zapnuté počas celej debaty.

Kamala Harrisová a Donald Trump by sa mali stretnúť v prvej televíznej debate na stanici ABC 10. septembra. Hoci oba tímy s televíznym duelom súhlasili, ako sa blíži tento dátum, narastajú aj pochybnosti, či k diskusii vôbec dôjde.

Tím Kamaly Harrisovej totiž navrhol prehodnotiť pravidlo o vypnutých mikrofónoch, ktoré sa využilo aj pri júnovej debate Bidena s Trumpom. Moderátori vtedy vypínali mikrofón tomu kandidátovi, ktorý aktuálne nemal slovo, a nemohol teda komentovať či prekrikovať vyjadrenia súpera. Hoci sa pôvodne toto pravidlo Donaldovi Trumpovi nepáčilo, ukázalo sa, že mu v debate pomohlo. 

Aktuálne volebné prieskumy ukazujú mimoriadne tesný výsledok, hoci mierne navrch má práve Kamala Harrisová. Tá je podľa analytikov oveľa lepšou rečníčkou ako jej predchodca Biden a debata by jej tak mohla pomôcť udržať si náskok. 

Aj samotný Donald Trump tvrdí, že diskutovať chce. Verí, že by mu televízny súboj pomohol. Spochybňuje však nezávislosť stanice ABC, hoci pôvodne mu táto televízia na plánovaný duel s Bidenom vyhovovala.

Do spomínanej debaty ostávajú dva týždne, a je teda otázne, či sa oba volebné štáby napokon dohodnú na podmienkach. Samotná stanica ABC zatiaľ žiadne zmeny neavizuje.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok