Ruský podnikateľ Salmanov je znovu obžalovaný. Od štátu sa mal pokúšať vylákať vyše 75 miliónov eur

26.8.2024 11:55

Ruský podnikateľ Salmanov, ktorý už bol v minulosti právoplatne odsúdený za viacero trestných činov, je opäť v problémoch. Krajský prokurátor naňho podal obžalobu pre zločin podvodu, od štátu mal skúsiť získať 75 miliónov eur.

sergej salmanov.jpg
Foto: TASR/Štefan Puškáš
Ruský podnikateľ Sergej Salmanov

Prokurátor Krajskej prokuratúry Trenčín podal obžalobu na Špecializovaný trestný súd v Pezinku na ruského podnikateľa Sergeja Salmanova pre zločin podvodu v štádiu pokusu.

Od štátu chcel podľa prokuratúry vylákať viac ako 75 miliónov eur. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol hovorca Krajskej prokuratúry Trenčín Marián Sipavý.

„S. S. prostredníctvom spriaznených osôb konajúcich v mene obchodnej spoločnosti vykonal celý rad úkonov s cieľom vylákať finančné prostriedky vo výške viac ako 75 miliónov eur prostredníctvom žaloby proti Slovenskej republike,“ uviedol hovorca.

Ako dodal, obžalovaný mal zabezpečiť vyhotovenie antedatovaných zmlúv s ruskou obchodnou spoločnosťou, ktoré boli spolu s ďalšími antedatovanými dokumentmi podkladom pre vypracovanie znaleckého posudku k údajnému ušlému zisku spoločnosti.

Sergeja Salmanov už v minulosti právoplatne odsúdili za podplácanie a neoprávnené vyplatenie nadmerného odpočtu DPH. V marci 2023 dostal okrem peňažného trestu aj súhrnný nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní siedmich rokov.

Pozrite si aj archívnu reportáž o kauze Salmanovcov:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok