Rusi podnikli útoky na východe Ukrajiny. Úrady hlásia päť civilných obetí a niekoľko zranených

24.8.2024 13:31 , Aktualizované: 24.8.2024 17:20

Päť civilistov dnes zahynulo a päť utrpelo zranenia pri ruskom útoku na mesto Kosťantynivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Podľa agentúry Reuters o tom informoval šéf oblastnej správy Vadym Filaškin.

Ukrajina
Foto: TASR/AP

Ďalší dvaja mŕtvi a štyria zranení, vrátane batoľaťa, v dôsledku ruského ostreľovania hlásia juhoukrajinské mesto Cherson a traja ľudia zomreli na severovýchode krajiny, píše agentúra AP.

Na miesto útoku v Kosťantynivke prišli záchranári a polícia. "Opäť vás vyzývam, dávajte na seba pozor a evakuujte sa," napísal gubernátor Filaškin na Telegrame bez uvedenia ďalších podrobností o útoku.

V dôsledku nepriateľského útoku utrpelo smrteľné zranenia päť obyvateľov - traja muži a dve ženy, uviedla ukrajinská prokuratúra.

Kde sa nachádza mesto Kosťantynivka?

Kosťantynivka sa nachádza v blízkosti bojovej zóny v Doneckej oblasti, kde už niekoľko mesiacov postupuje ruská armáda.

Jedny z najťažších bojov sa teraz odohrávajú v blízkosti mesta Pokrovsk, ktoré leží na hlavnej ceste, ktorá slúži ako dôležitá zásobovacia trasa do ďalších ukrajinských vojenských pevností, ako sú mestá Chasiv Jar a Kosťantynivka.

Agentúra AP dodala, že v severovýchodnej Sumskej oblasti boli pri útoku ruského dronu zabití dvaja ľudia. Pri ostreľovaní potom prišla o život ďalšia osoba.

Podľa ukrajinskej armády ruské bombardéry v noci na sobotu vyslali strely s plochou dráhou letu aj na strategicky umiestnený ukrajinský ostrov Had v Čiernom mori.

Ten krátko po vypuknutí vojny obsadilo ruské námorníctvo, ale ukrajinské sily ho odvtedy oslobodili.

Deň nezávislosti

Ukrajina si v sobotu pripomína Deň nezávislosti. Pri tejto príležitosti pricestoval do Kyjeva vlakom poľský prezident Andrzej Duda, aby Ukrajine vyjadril podporu Poľska, ktoré je jedným z najbližších spojencov krajiny v boji proti ruskej agresii.

Pozrite si archívnu reportáž z 22. augusta 2024 o tom, ako Zelenskyj navštívil pohraničné oblasti.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok