Atentátnik, ktorý strieľal na premiéra Fica, žiadal o prepustenie z väzby. Súd mu nevyhovel

23.8.2024 15:47 , Aktualizované: 23.8.2024 16:59

Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici v piatok prebiehalo pojednávanie s Jurajom Cintulom, ktorý čelí obvineniam v súvislosti so streľbou na premiéra Róberta Fica v Handlovej. Vo väzbe je od 18. mája.

Cintula súd atentát
Foto: TASR/Martin Baumann

Spravodajský portál noviny.sk informuje, že Cintula žiadal súd o prepustenie z väzby. Výsluch pred sudcom pre prípravné konanie trval niekoľko hodín, no jeho žiadosť napokon zamietol.

Bol to teroristický útok

Sudca zároveň vyhovel návrhu prokurátorky Generálnej prokuratúry SR a rozšíril dôvody väzby obvineného. Informovala o tom hovorkyňa GP Zuzana Drobová.

"Sudca rozšíril dôvody väzby obvineného aj o dôvod v zmysle par. 71 ods. 2 Trestného poriadku, pretože je obvinený trestne stíhaný pre trestný čin teroristického útoku," spresnila Drobová.

Cintula premiéra vážne postrelil po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej 15. mája. Obvinili ho najskôr z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Na začiatku júla došlo k zmene právnej kvalifikácie, obvinený je stíhaný pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku.

Pozrite si reportáž o atentáte na premiéra.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok