Našli telo poslednej obete potopenej luxusnej jachty. Leží na morskom dne takmer neporušená

23.8.2024 13:20 , Aktualizované: 23.8.2024 14:13

Podľa správ talianskych médií našli potápači vo vraku potopenej jachty pri Sicílii šieste telo, pravdepodobne ide o 18-ročnú Hannah. Lynchovú.

Dcéra britského podnikateľa Mikea Lyncha bola poslednou nezvestnou pasažierkou luxusnej plachetnice, informuje o tom BBC.

Telo jej otca, podnikateľa v oblasti technológií Mikea Lyncha, a päť ďalších osôb už boli vytiahnuté na breh.

Plavba s tragickým koncom

Luxusná plachetnica sa potopila v pondelok ráno (19. augusta) pri talianskej rybárskej dedine Porticello východne od Palerma.

Z 22 cestujúcich a členov posádky na palube potopenie prežilo 15 ľudí vrátane ročného dieťaťa a matky Hannah Angely Bacaresovej.

Pri potopení lode Bayesian sa stratili predseda predstavenstva banky Morgan Stanley International Jonathan Bloomer, jeho manželka Judy Bloomerová, právnik Clifford Chance Chris Morvillo, jeho manželka Neda Morvillová a lodný kuchár Recaldo Thomas.

Náročná záchranná akcia

Vrak lode Bayesian sa nachádza na morskom dne v hĺbke 50 metrov.

Záchranári opísali operáciu, ktorá prebieha od pondelka, ako "zložitú", pričom potápači sú obmedzení na 12-minútové zmeny pod vodou.

Rozhodnutie o tom, či sa potopená jachta vyzdvihne z morského dna, "nie je na programe dňa", ale v budúcnosti sa tým určite budú zaoberať, uviedol hovorca talianskej pobrežnej stráže.

Podľa potápačov z pátracieho a záchranného tímu bola loď na morskom dne "prakticky neporušená".

Pozrite si archívnu reportáž o pátraní po posádke lode z 20. augusta 2024:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok