Oslavy SNP výrazne obmedzia dopravu. Banskobystričania, pripravte sa

23.8.2024 12:43 , Aktualizované: 23.8.2024 17:17

Obyvatelia Banskej Bystrice a návštevníci mesta sa musia pripraviť na výrazné dopravné obmedzenia. Súvisia s vojenskou prehliadkou a celoslovenskými oslavami 80. výročia SNP. Niektoré cesty budú úplne uzavreté a pre vodičov sú pripravené obchádzkové trasy.

Oslavy SNP a najmä vojenská prehliadka výrazne obmedzia dopravu v Banskej Bystrici. A to nielen 29. augusta, ale aj 2 dni predtým. Pôjde o nácvik vojenskej prehliadky priamo v meste. 

Už túto nedeľu o 13.00 hod. uzatvoria cestu zo Sliača do Banskej Bystrice, tiež časť rýchlostnej cesty R1 v smere zo Zvolena aj potom nábrežnú komunikáciu popri Hrone. Trvať to bude do 22.00 hod. Podobne ich zatvoria v pondelok večer o 18.00 hod. až do štvrtej hodiny ráno.

Priamo v deň osláv 29. augusta budú tieto isté dopravné obmedzenia platiť od 13.00 hod. až do ukončenia prehliadky okolo 22.00 hod. Uzatvorené budú aj cesty v centre mesta. Návštevníci by mali nechať autá pri nákupných centrách a využiť kyvadlovú dopravu.

Konkrétne detaily sú uverejnené na webových stránkach a sociálnych sieťach ministerstva obrany, polície, ale aj mesta. Pre vodičov sú pripravené aj obchádzkové trasy.

Organizátori odhadujú, že v deň výročia SNP príde do Banskej Bystrice od 40 do 80-tisíc ľudí. Podobné výrazné obmedzenia platili v meste naposledy pred piatimi rokmi.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok