Petra Vlhová opäť na svahu. Lyžovať som nezabudla, bol to skvelý pocit, uviedla po tréningu

22.8.2024 18:23 , Aktualizované: 23.8.2024 16:23

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa v stredu postavila na lyže prvýkrát od februárovej operácie kolena. Olympijská šampiónka v slalome z Pekingu sa cítila dobre a prvý tréning po zranení si užila.

Z návratu sa veľmi teší

Vlhová sa zranila v januári počas pretekov Svetového pohára 2023/24 v Jasnej. Nasledoval nevyhnutný chirurgický zákrok a dlhý proces rehabilitácie a posilňovania. "Dnešný deň bol nádherný, lebo som bola konečne na lyžiach. Sedem mesiacov je strašne dlhá doba. Bol to skvelý pocit a naozaj som sa z toho veľmi tešila. Lyžovať som nezabudla, hoci som už mala aj mierne obavy. Samozrejme, koleno ešte cítim. Je to iné ako pred zranením, ale bolo to super," povedala v rozhovore pre Sport Management Company (SMC) zo švajčiarskeho strediska Zermatt.

Pozrite si reakciu Petry Vlhovej po tréningu na svahu:

Na to, aby sa držiteľka olympijského zlata z Pekingu 2022 mohla vrátiť na svahy, bola nevyhnutné dostať zelenú od lekára, ktorý ju vo februári operoval. Podľa Vlhovej slov však prvú fázu rekonvalescencie zvládli, samotná športovkyňa ako aj jej fyzioterapeutický a trénersky tím odviedli skvelú robotu.

Súťažiť by mohla už v novembri

"Samozrejme, koleno bude potrebovať aj naďalej špeciálnu starostlivosť primeranú nielen ďalším záťažový a regeneračným procesom. Najdôležitejšie však je, že sme dostali zelenú a sme späť na svahu. Je to pre nás veľmi dôležitý deň. Konečne sme mohli ísť opäť na lyže," tešil sa hlavný tréner Niké Ski Teamu Petry Vlhovej Mauro Pini. Skutočná tréningová príprava na snehu sa začne až o mesiac, aj preto je potrebné, aby do Južnej Ameriky Vlhová odcestovala v perfektnej fyzickej kondícii.

Víťazka celkového hodnotenia Svetového pohára zo sezóny 2020/21 by mohla byť pripravená na súťažné vystúpenie už v novembri. "Stále je asi príliš skoro hovoriť o konkrétnych dátumoch. Samozrejme, máme plán a konkrétne ciele, súčasne však chceme nechať Petre dostatok priestoru na vybudovanie vysokej výkonnosti a sebavedomia nevyhnutného pre súťažné lyžovanie. Náš cieľ je, aby bola pripravená na preteky v polovici novembra v Levi. Ak by sa stal zázrak, možno budeme nachystaní už na Sölden, ale naša ambícia je byť na sto percent pripravení na Levi," prezradil najbližšie plány tréner Pini.

Pozrite si archívnu reportáž o zranení Petry Vlhovej z 8. februára 2024:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok