Zlodeji opäť navštívili pamätník pri Žiline. Zmizla plastika v životnej veľkosti

22.8.2024 16:21

Pamätník I. Československého armádneho zboru na vrchu Javorina nad obcou Stráňavy pri Žiline opäť navštívili zlodeji. Zo sebou si zobrali plastiku v životnej veľkosti. Prípad má v rukách už polícia. Neželaní návštevníci však napáchali hlavne morálnu škodu.

Z pamätníka zmizla plastika, ktorá znázorňovala dvoch zajatých nemeckých okupantov a Sovietskeho vojaka. Dnes ju už pripomína len prázdne miesto.

Žilinská polícia už spustila trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Pamätník má obec poistený na pol milióna eur. Všetko chce dať preto čím skôr do poriadku.

"V roku 2019 bola na tomto pietnom mieste odcudzená časť iného súsošia, konkrétne sa jednalo o plastiku rúk. Odcudzená časť bola políciou vypátraná avšak vznesené obvinenie konkrétnej osobe v danom prípade nebolo," uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline Zuzana Šefčíková.

V minulosti sa snažili dokonca odcudziť celé bronzové súsošie. Areál sa nachádza na odľahlom mieste v tisícmetrovej výške nad morom. Obec preto nainštaluje kamery, aby mala prehľad čo sa tam deje.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok