Rusko "opevňuje" Kurskú oblasť, kam vpadli Ukrajinci. Rozmiestňuje betónové kryty pre civilistov

22.8.2024 12:07

Ruské úrady na západe Kurskej oblasti začali s umiestňovaním modulárnych betónových krytov. Slúžiť budú na ochranu civilistov počas prebiehajúcej ukrajinskej ofenzívy v tomto ruskom regióne. Vo štvrtok to na sociálnej sieti Telegram uviedol gubernátor oblasti Alexej Smirnov. Informuje o tom agentúra Reuters.

betónové kryty Kursk
Foto: X/Russian Market

Majú chrániť stanice aj zastávky

Smirnov špecifikoval, že betónové kryty vybudujú najmä v oblastnej metropole Kursk, v ktorej žije viac ako 450 000 ľudí. Kryty umiestnia prevažne na miesta s vysokou koncentráciou ľudí, akými sú napríklad autobusové stanice a zastávky, ktorých je v meste viac ako 60.

Na Telegrame gubernátor uverejnil fotku jedného z krytov, ktoré na miesto určenia priviezlo nákladné vozidlo.

Kryty úrady umiestnia aj v dvoch ďalších mestách v oblasti. V Železnogorsku ich bude desať a ďalšie pribudnú aj v meste Kurčatov, v ktorého blízkosti sa nachádza jadrová elektráreň. Ich presný počet zatiaľ úrady neurčili.

Ukrajinské sily vpadli na územie Kurskej oblasti 6. augusta a podarilo sa im získať pod kontrolu desiatky obcí. Ruské úrady tvrdia, že z regiónu muselo z dôvodu ukrajinskej ofenzívy ujsť viac ako 120 000 civilistov.

Pozrite si reportáž z 21. augusta o tom, že Ukrajina útočí v Kursku, Rusi na Donbase.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok