Nominačný zjazd Demokratov pripomína televíznu šou. Harrisovú podporili hviezdy aj politici

22.8.2024 07:06 , Aktualizované: 22.8.2024 12:14

Spanilá jazda demokratov pokračuje. V americkom meste Chicago vrcholí nominačný zjazd strany, na ktorom viceprezidentka Kamala Harrisová oficiálne získala nomináciu do prezidentského súboja. Jej veľký prejav sa očakáva vo štvrtok večer.

Tretí deň a opäť veľké divadlo. Nominačný zjazd Demokratov v Chicagu pripomína obrovský festival. Mikrofóny si na pódiu striedajú vplyvní politici so svetovými hudobníkmi či osobnosťami zo showbiznisu. Cieľ majú všetci spoločný - podporiť Kamalu Harrisovú pred novembrovými voľbami. 

Osobitej pozornosti sa počas tretieho večera dostalo aj guvernérovi štátu Minnesota Timovi Walzovi, ktorého si Harrisová vybrala za budúceho viceprezidenta. Samozrejme, za podmienky, že vo voľbách uspeje. 

Podobný zjazd majú za sebou už aj Republikáni. Po skončení demokratického zjazdu bude dvojicu Harrisová-Walz čakať náročná kampaň. V prieskumoch sa mi už podarilo dohnať stratu, ktorú mal Joe Biden v potenciálnom súboji s Trumpom. Teraz tesná väčšina voličov favorizuje súčasnú viceprezidentku Harrisovú.

Kľúčovým momentom kampane bude bezpochyby aj prvý televízny duel medzi Harrisovou a Trumpom. Kandidáti sa dohodli, že sa stretnú 10. septembra vo vysielaní televízie ABC. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok