Fico odvolal Chmelára z postu poradcu, odkázal mu to "po mladom Kaliňákovi". Dôvodom má byť kritika Kuffu

21.8.2024 19:35 , Aktualizované: 21.8.2024 21:20

Premiér Robert Fico odvolal Eduarda Chmelára z postu poradcu predsedu vlády SR pre politické záležitosti. Chmelár o tom informoval na sociálnej sieti Facebook.

Dôvodom má byť jeho kritika štátneho tajomníka Ministerstva životného prostredia SR Štefan Kuffu. „Sám som tú otázku položil ako principiálnu: buď tu budú určovať vládnu politiku náboženskí fanatici a politickí extrémisti alebo ideoví dedičia Slovenského národného povstania. Toto nejde skĺbiť. Vybrali si,“ napísal Eduard Chmelár na Facebooku. Mrzí ho, že mu to predseda vlády neoznámil sám, ale “vybavil to poštou a odkazom od mladého Kaliňáka“.

Fico nie je Orbán, narušil dôveru Ruska

Chmelár nesúhlasil ani s tým, keď vláda vložila 100 miliónov do zbrojárskych firiem. Obchod so zbraňami vníma na rovnakej morálnej úrovni ako obchod s drogami a nechce sa zmieriť s tvrdením, že "naše zbrane končia na Ukrajine".

„Každý, kto blúzni, že Fico je mužom Kremľa, by si mal overiť, ako tento krok narušil dôveru Ruska k slovenskej vláde," tvrdí bývalý poradca premiéra.

Povedal tiež, že Roberta Fica mnohí prirovnávajú k Viktorovi Orbánovi, ale "Fico ako Orbán iba hovorí, nekoná tak".

Chceli ho presunúť na "menej viditeľné miesto"

Uviedol, že tlak od SNS cítil už koncom minulého roka. Jeho výrokmi sa mala zaoberať aj koaličná rada, ktorá ho chcela presunúť na "menej viditeľné miesto".

Dúfal, že bude spolupracovať na obnove mierovej politiky a demokratických mechanizmov, "nie že bude riešiť hlúposti a márnomyseľné maniere papalášov ako vystrihnutých z Jesenského Demokratov".

Štefana Kuffu opísal ako človeka, "ktorý násilne prerušuje divadelné predstavenia, cenzuruje archeologické výstavy, vyhráža sa väzením ženám, ktoré podstúpili asistovanú reprodukciu". Tiež tvrdí, že Kuffa šikanuje ženy na ministerstve, ako sa majú obliekať a "pobehuje tam ako blázon s kadidlom".

Pozrite si reportáž o Štefanovi Kuffovi:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok