FOTO/VIDEO: Pohroma v Nitre a Trnave. Kraje zasiahla búrka s krúpami, voda zaplavila cesty a vyrazila poklopy

20.8.2024 19:28 , Aktualizované: 20.8.2024 22:09

Krátko pred 17.00 h zasiahol Nitru silný dážď spojený s ľadovcom. Voda zaplavila viacero ulíc v meste, na mnohých miestach vyrazila kanalizačné poklopy.

Redaktor ta3 Patrik Jager bol na mieste. „Centrum Nitry zasiahla takáto intenzívna búrka, ktorá dokonca priniesla aj 2 centimetrové krúpy. Krupobitie trvalo približne 5 minút a bolo také intenzívne, že obyvatelia Kalvárie mali pocit, že im doslova vybije okná,“ povedal redaktor.

„Lejak bol taký intenzívny, že hrozili bleskové záplavy. Utorkové intenzívne búrky sa zo stredného Slovenska presunuli viac na západ, kde poriadne naberali na sile,“ dodal.

Polámané stromy

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Michaely Gundovej absolvovali hasiči doteraz 19 výjazdov v súvislosti s počasím na území celého Nitrianskeho kraja.

Výjazdy hasičov súviseli predovšetkým s technickými zásahmi, spresnila Gundová. "Likvidovali popadané konáre a polámané stromy na cestách, odčerpávali vodu."

Mestské stredisko služieb v Nitre zatiaľ výraznejšie škody na mestskom majetku neeviduje. "Nahlásený je spadnutý konár v parku, to budeme riešiť. Cez mestskú políciu alebo hasičov nemáme hlásené problémy, ktoré by muselo riešiť mesto," potvrdil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Komplikácie aj v Trnavskom kraji

V dôsledku búrok sprevádzaných silným nárazovým vetrom spadlo v utorok podvečer na cesty v Trnavskom samosprávnom kraji viacero stromov, ktoré komplikujú dopravu. Niektoré lokality, najmä v okolí Leopoldova, hlásia výpadky elektriny.

Viacero stromov spadlo na cestu pri obciach Trakovice a Madunice v okrese Hlohovec. Informuje o tom Zelená vlna STVR. Na futbalovom štadióne v Trakoviciach silný vietor strhol z tribúny časť strechy.

Na vjazde do Hlohovca smerom z diaľnice D1 spadol na most ponad Váh strom. Spadnutý strom bol aj na diaľnici D1 za odpočívadlom Červeník smerom na Piešťany.

Viaceré lokality, najmä v okolí Leopoldova, hlásia výpadky elektriny. Okrem časti Leopoldova sa týkajú napríklad obcí Červeník, Madunice či Jaslovské Bohunice. Potvrdzuje to aj mapa odstávok a porúch spoločnosti Západoslovenská distribučná.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok