Podozrivý z vrážd desiatok žien ušiel z väzenia, mali mu pomôcť policajti. Jeho obete našli vďaka snu

20.8.2024 17:57

Muž, ktorý sa podľa kenskej polície priznal k zabitiu a rozštvrteniu 42 žien, v utorok ráno spolu s ďalšími 12 väzňami ušiel z policajnej cely. Vyšetrovanie naznačuje, že väzňom pri úteku pomohli policajti, ôsmich už úrady v tejto súvislosti zadržali. Informujú o tom agentúry AP a AFP.

Keňa zabil 42 žien je na úteku
Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný Collins Jumaisi Khalusha bol zadržaný v júli po tom, čo sa na skládke v opustenom lome v Nairobi našlo v plastových vreciach desať rozštvrtených tiel. Khalusha sa priznal, že vylákal a zabil dovedna 42 žien a ich telá vyhodil na skládku. Jeho prvou obeťou bola jeho manželka. K vraždám došlo v období od roku 2022 do 11. júla tohto roku.

Obeť v sne povedala, kde ju hľadať

"Voči tomuto obvinenému mali byť vznesené závažné obvinenia. Incident vyšetrujeme a podnikneme náležité kroky," povedal šéf kriminálky Mohamed Amin.

Právnik podozrivého tvrdí, že jeho klient je nevinný a k priznaniu ho donútili vyšetrovatelia.

Ďalšie dve podozrivé osoby, u ktorých polícia našla telefóny patriace niektorým obetiam, sa v pondelok postavia pred súd.

Polícia v júli oznámila, že telá našla po tom, čo jej príbuzní jednej z nezvestných žien nahlásili, že im vo sne povedala, aby hľadali v kameňolome.

Príbuzní požiadali o pomoc miestneho potápača, ktorý v bývalom kameňolome z jazierka plného odpadkov následne vytiahol vrecia s telami žien. Pomocou testov DNA úrady identifikovali šesť obetí, píše AP.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok