Od smrti Vaša Patejdla uplynul rok. Čas ubehol rýchlo, no ani zďaleka nezahojil rany, spomína jeho rodina

19.8.2024 18:45

Od smrti hudobníka Vaša Patejdla uplynul rok. Vdova Miluša so synom Benjaminom poslali fanúšikom odkaz na výročie jeho smrti.

Vašo Patejdl
Foto: Facebook/Vašo Patejdl

Spevák a hudobník Vašo Patejdl zomrel 19. augusta 2023 po ťažkej chorobe vo veku 68 rokov. Na Facebookovej stránke "Vašo Patejdl" uverejnila jeho žena odkaz ešte 4. augusta. Priznala, že ani po roku čas nezahojil rany, ktoré ostali po jeho odchode.

Chystajú nové projekty

„Vašo bol geniálny umelec a obohatil československú scénu o nespočetné množstvo melódií a s jeho priateľmi a kolegami budeme pracovať na tom, aby sme sa v budúcnosti mohli všetci spoločne stretnúť pri jeho piesni,“ napísala vdova Miluša.

Ocenila, že fanúšikovia rešpektujú ich súkromie a dodala, že budú udržiavať sociálne siete aktívne. Taktiež budú fanúšikov informovať o projektoch, ktorými si chcú uctiť talentovaného hudobníka.

Miesto posledného odpočinku tiež oznámi na sociálnych sieťach, keď príde ten správny čas.

Patejdl bol skladateľom, aranžérom, hudobným producentom, dlhoročným členom skupiny Elán a hráčom na klávesové nástroje. 

V uplynulých troch dekádach spolupracoval s desiatkami osobností slovenskej a českej populárnej hudby. Je autorom mnohých hitov, viacerých muzikálov, filmových soundtrackov či scénickej hudby. Za svoje skladby získal viacero ocenení.

Pozrite si portrét Vaša Patejdla:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok