Šimkovičová o Kuffovej potýčke: Organizátori mohli porušiť zákon, zvažujem prešetrenie incidentu

19.8.2024 16:40

Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová si zastala štátneho tajomníka Štefana Kuffu. Vraj ho za obyčajné upozorňovanie fyzicky napadli, zvažuje nariadiť prešetrenie incidentu.

šimkovičová výjazdové rokovanie.jpg
Foto: TASR/Jaroslav Novák
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová

K incidentu, ktorý sa včera (19.8.) odohral v Malej Frankovej, sa vyjadrila aj ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová. Tá tvrdí, že Štefan Kuffa prerušil priebeh tamojšieho predstavenia Národného divadla Košice kvôli snahe ochrániť deti pred nevhodným obsahom inscenácie.

„Inscenácia hry Moje baby je v repertoári Národného divadla Košice od roku 2016, pričom samotným divadlom je označená ako vhodná pre divákov od 18 rokov. Organizátori festivalu Zogrod v Malej Frankovej túto skutočnosť však vo svojich materiáloch neuviedli, čo považujem za veľkú chybu a zlyhanie pri organizácii,“ tvrdí Šimkovičová.

Ďalej uvádza, že štátny tajomník ministerstva životného prostredia Kuffa sa snažil divákov na nevhodnosť predstavenia upozorniť, „čoho dôsledkom bol fyzickú útok na jeho osobu“.

Toto tvrdenie je však nepresné minimálne z toho dôvodu, že útok palicou, ktorý je zachytený aj na videu zdieľanom na facebookovom profile Štefana Kuffu, sa nemohol udiať bezprostredne po danom upozornení.

Video s útokom bolo totiž nahraté už za tmy, a na videách, kde vidno Kuffu hádať sa s divákmi, je ešte denné svetlo.

Propaganda a právne kroky

„Na túto skutočnosť dlhodobo upozorňujem. Deti a mladí by mali byť chránení pred nevhodným obsahom a pred neustálym tlakom liberálno-progresívnej propagandy, ktorá im nasilu vtláča do povedomia témy so sexuálnym podtónom,“ pokračuje Šimkovičová. Ministerka má tiež podozrenie, že by mohlo ísť o porušenie zákona.

„Zvažujem nariadiť prešetrenie incidentu, keďže je tu podozrenie, že môže ísť o porušenie zákona - Ohrozovanie mravnej výchovy mládeže,“ napísala.

Pozrite si reportáž o udalosti:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok