Vražda v Liptovskom Mikuláši: Portugalčan v podniku pobodal Slováka, ten zraneniam podľahol

18.8.2024 10:23 , Aktualizované: 18.8.2024 15:01

V nedeľňajších (18.8.) skorých ranných hodinách došlo v miestnom podniku v Liptovskom Mikuláši k násilnej trestnej činnosti, pri ktorej prišiel o život 24-ročný mladý muž. Po vzájomnom konflikte ho nožom pobodal 17-ročný mladík z Portugalska.

nôž útok
Foto: Profimedia (ilustračná fotografia)

Obeti zasadil najmenej päť rán nožom a spôsobil mu zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahol.

Podozrivú osobu policajti zadržali a eskortovali na najbližší útvar. Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v súvislosti so skutkom začal trestné stíhanie pre zločin vraždy.

„V súčasnosti naďalej vykonávame prvotné procesné úkony a bližšie informácie poskytneme, až keď to situácia dovolí,“ doplnili policajti. 

Po vražde budú na radnici viesť diskusiu, ako viac zvýšiť bezpečnosť obyvateľov aj turistov. Na sociálnej sieti to oznámil liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč.

Útok nožom, po ktorom zomrel 24-ročný muž, Blcháč odsúdil. "Odsudzujem tento čin a celkovo prejavy násilia, akých sme svedkami v súčasnosti. Je medzi nami príliš veľa zloby a nenávisti. Upokojenie a vzájomné pochopenie druhých je jedinou cestou k mieru," zhodnotil.

Polícia musí podľa primátora čin riadne vyšetriť a súdy vinníka odsúdiť. "Naše mesto má byť mestom športu, prírody, dobrého života a radosti. Nedokážem pochopiť takéto činy," dodal.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok