VIDEO: Tragédia na leteckom dni. Lietadlo sa zrútilo do mora, pilot neprežil

16.8.2024 18:55 , Aktualizované: 17.8.2024 07:23

Na leteckom dni v obci Le Lavandou na juhu Francúzska sa v piatok krátko po začiatku šou zrútilo do mora lietadlo Fouga Magister. Pilot sa nemohol katapultovať, lebo tento stroj to neumožňuje. Telo pilota bolo nájdené asi po dvoch hodinách. Nehodu neprežil. Akcia bola predčasne ukončená, uviedli francúzske médiá.

Nepotvrdené správy nehodu nesprávne spájali s akrobatickou skupinou francúzskej armády Patrouille de France. Tá mala vystupovať približne v čase nehody. Ako však uviedli vzdušné sily na sociálnej sieti X, havarované lietadlo nepatrilo armáde.

Majiteľom stroja bolo súkromné združenie a pilot nebol vojak, mal 65 rokov. Rovnaký typ lietadla používala Patrouille de France v rokoch 1964 až 1981, neskôr ho nahradili lietadlá Alphajet. Typ Fouga Magister je medzi zberateľmi veľmi populárny, uvádza francúzsky denník Le Figaro.

Príčina havárie zatiaľ nie je známa. Záchranári na leteckej prehliadke sa po havárii museli postarať aj o niekoľko divákov, ktorí utrpeli šok alebo im prišlo zle z horúčavy.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok