Ružomberok prekvapil Hajduk Split. Postúpil do play off Európskej konferenčnej ligy

15.8.2024 23:05 , Aktualizované: 15.8.2024 23:12

Futbalisti MFK Ružomberok prekvapujúco postúpili do play off Európskej konferenčnej ligy. Úradujúci víťazi Slovnaft Cupu v odvetnom zápase 3. predkola zvíťazili na pôde favorizovaného Hajduku Split 1:0 a premiérovo si zahrajú v bojoch o hlavnú časť jednej z európskych súťaží. Súperom Liptákov bude arménsky tím FC Noah.

HN_20240815664804066043.jpg
Foto:

Ružomberok si vypracoval dobrú pozíciu v úvodnom stretnutí, v ktorom sa pod Čebraťom zrodila bezgólová remíza 0:0. Chorvátsky tím síce v úvodnom polčase mal viacero gólových príležitostí, no slovenského zástupcu podržal brankár Tomáš Frühwald. Postupový presný zásah sa zrodil už v siedmej minúte, keď si strelil vlastný gól domáci obranca Zvonimir Šarlija.

Kompaktný výkon

Ružomberčania po zmene strán podali kompaktný výkon v defenzíve a dokázali eliminovať ofenzívu Hajduku. Chorvátsky tím stroskotal na Ružomberku aj napriek tomu, že podľa portálu Transfermarkt je jeho hodnota kádra takmer desaťnásobne vyššia ako jeho súpera. Ružomberok začne 22. augusta v play off na pôde arménskeho vicemajstra FC Noah, o týždeň neskôr je na programe odveta na Slovensku.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok