FOTO: Klimatickí aktivisti opäť prerušili prevádzku nemeckých letísk. Prilepili sa k pristávacej dráhe

15.8.2024 09:53

Letisko v Norimbergu vo štvrtok 15. augusta zhruba na hodinu prerušilo prevádzku pre protest klimatických aktivistov z hnutia Posledná generácia, ktorí sa prilepili k pristávacej dráhe.

GU_oW3CWEAIh0zp.jpg
Foto: X/Letzte Generation

Blokovali aj premávku

Klimatickí aktivisti súčasne podľa agentúry DPA podnikli akcie aj na letiskách Berlín-Braniborsko, Stuttgart, Karlsruhe a Kolín-Bonn, ktoré rovnako museli nakrátko prerušiť prevádzku.

Podľa stránok norimberského letiska bola prevádzka prerušená od 05:42 h. Zhruba po hodine bola ale opäť obnovená.

Letisko Kolín-Bonn oznámilo, že po obnovení prevádzky môžu lety naberať meškania. Aktivisti sa na tomto letisku dostali do prevádzkovej časti areálu. V oplotení sa nachádza diera.

Aj na ďalších troch letiskách dvojice aktivistov prenikli do areálu. Mali na sebe oranžové vesty a transparenty. Podľa hnutia blokovali premávku.

"Klimatická katastrofa je oveľa desivejšia ako akákoľvek hrozba trestu: ničí budúcnosť nás všetkých! V stávke je naša samotná existencia," napísalo hnutie na sociálnej sieti X.

Aktivisti z hnutia Posledná generácia (Letzte Generation) prerušili prevádzku na niektorých nemeckých letiskách vrátane toho najväčšieho vo Frankfurte nad Mohanom aj v júli.

Aktivisti požadujú rýchlejší odklon od používania fosílnych palív a prísnejšiu ekologickú reguláciu. Už skôr sa vyjadrilo, že bude v tejto forme protestu pokračovať.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok