Obvinený v prípade vraždy Cynthie sa dostal na slobodu pre chybu policajtov, tvrdí prokurátorka. Inšpekcia začala trestné stíhanie

13.8.2024 12:25

Juraja Csiffáryho, obvineného z vraždy partnerky Cynthie, prepustili pre procesnú chybu policajtov. Inšpekcia už začala trestné stíhanie, konkrétneho policajta zatiaľ neobvinili.

Polícia
Foto: Facebook/Ministerstvo vnútra SR

Procesná chyba policajtov

Andrea Dobiášová, hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby, pre TV Markíza potvrdila, že sa začalo trestné stíhanie pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

"Vyšetrovateľ ÚIS v tomto prípade začal trestné stíhanie pre trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa. Pokračujú procesné úkony, pričom konkrétna osoba zatiaľ nebola obvinená," oznámila Dobiášová.

Juraja obvineného z vraždy musel Krajský súd v Trnave prepustiť z väzby, pretože návrh na jeho väzobné stíhanie bol podaný neskoro.

Prokurátorka tvrdí, že ju policajti zavádzali o čase zadržania Csiffáryho, čo spôsobilo, že zmeškala lehotu na podanie návrhu na väzbu, a preto musel byť obvinený prepustený.

Rodina Cynthie má teraz obavy o svoju bezpečnosť a skrýva sa v zahraničí.

Vražda vo Veľkom Mederi

Muž bol obvinený z vraždy partnerky, ktorej telo našla polícia po piatich dňoch v ich spoločnom dome. Podľa vyšetrovania mala byť uškrtená. Csiffáry spočiatku tvrdil, že ženu našiel obesenú, jej telo zvesil, zabalil do igelitu a vložil do šachty pod pieskoviskom. Neskôr telo vzal a položil ho do izby, do zadnej časti domu.

Výpovede obvineného sa líšili, políciu zavádzal. Vyšetrovateľ preto obvinil muža z vraždy ženy, ktorú mal uškrtiť.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok