SLEDUJTE RADAR: Výstrahy pre horúčavy platia aj v utorok. Pravdepodobnosť poškodenia zdravia je podľa meteorológov vysoká

13.8.2024 08:44

Na väčšine Slovenska platia v popoludňajších hodinách výstrahy prvého aj druhého stupňa pred vysokými teplotami. Najmä na juhozápade krajiny môže teplota vzduchu dosiahnuť až 35 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na svojom webe.

Výstrahy druhého stupňa platia pre celý Nitriansky kraj a pre niektoré okresy Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho a Trnavského kraja. Teplota tam môže dosiahnuť úroveň 35 stupňov Celzia.

Prvý stupeň výstrahy vyhlásil SHMÚ pre niektoré okresy Košického a Žilinského kraja, aj pre časti Trnavského, Trenčianskeho, Banskobystrického a Bratislavského kraja. Teplota v týchto častiach Slovenska môže dosahovať 33 stupňov Celzia.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozornil SHMÚ. Pravdepodobnosť poškodenia zdravia je podľa meteorológov vysoká.

Výstrahy predbežne platia od 13.00 h do 19.00 h.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok