Kauza vysťahovania seniorov: Pochybenie primátorky Trenčianskych Teplíc nepotvrdili, vyšetrovateľ zastavil stíhanie

12.8.2024 16:21

Vyšetrovateľ zastavil trestné oznámenie na primátorku Trenčianskych Teplíc v súvislosti s kauzou vysťahovania seniorov. Primátorka čelila podozreniu z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím s verdiktom nesúhlasí a podáva sťažnosť.

Invalidný dôchodca Štefan Babík býval v mestskej bytovke 23 rokov. Spoločne s desiatkou dôchodcov tvorili jednu komunitu a vzájomne si pomáhali. V októbri museli pod nátlakom budovu opustiť. Pán Babík nemal náhradný domov, aby neskončil na ulici prichýlil ho kamarát. 

Na podnet Komisárky pre osoby so zdravotným znevýhodnením prešetrovala konanie primátorky polícia. Pochybenie sa nepotvrdilo. 

Komisárka trvá na tom, že mesto nie je komerčným prenajímateľom bytov, a je povinné zabezpečiť bývanie, najmä ak ide o osoby so zdravotným znevýhodnením. 

Mesto ukončilo nájomné zmluvy

Nájomné zmluvy so seniormi mesto ukončilo, pretože budova bola nevhodná na bývanie, nebola bezbariérová a nespĺňala podmienky pre poskytovanie sociálnej služby.

Znalec ohodnotil budovu na viac ako 400 tisíc eur. Ak o ňu nikto neprejaví záujem, o predajnej cene rozhodne mestské zastupiteľstvo.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok